HEKLANJE

Host Wars! Bitka za svemir (prostor na disku)

TEMU APP 100 E KUPON

Nedavno sam primio e-poruku od jedne od dvadeset tvrtki za hosting s kojima sam povezan i prije nego što sam je uopće otvorio znao sam što će pisati. Otprilike isto što je rečeno u posljednjih pet e-poruka drugih hosting tvrtki. “Dragi partneru, sretni smo što možemo objaviti da smo uključili više prostora na disku u naše osnovne planove hostinga koji sada nude više od 20.000 Mb (megabajta) prostora na disku/pohrane za vaše klijente.” A Hosting tvrtke se bore i dalje!

Nemojte me krivo shvatiti, sa stajališta marketinga i oglašavanja, ponuditi svom klijentu 20.000 Mb prostora na disku umjesto 5 ili 10 tisuća je nešto što samo “zasladi lonac”. Zašto ne biste imali dodatni prostor? Ponekad je više bolje. Ali osim ako niste jedina osoba na otoku s internetskom vezom i računom za hosting koji će koristiti mala nacija trećeg svijeta, ili ako niste Ebay (TM), ne vidim gdje je prosječna tvrtka , čak i s web-mjestom koje ima 100 ili više stranica s mnogo grafika, čak će se približiti korištenju 20.000 Mb diska/prostora za pohranu mjesečno.



Moja skromno mala web stranica wbwebhosts dot com ima dvanaest stranica koje imaju ukupno oko 200 posjeta stranica dnevno. Zadnji put kad sam provjerio imao sam prosječno 2 Mb diska/pohrane mjesečno. Naravno, siguran sam da ako bi svi koji su bili hostirani kod određene tvrtke mogli nekako koristiti 20.000 Mb diska svaki mjesec, hosting tvrtki bi ponestalo prostora na poslužitelju.

Ali to je ipak OK! Oglašavanje svog tog skladišnog prostora je “udica” za privlačenje ljudi. Nema ništa loše u tome. Kao što sam već rekao, bolje je imati previše prostora za pohranu nego premalo. Ali potražite druge stvari koje tvrtka nudi, one bi ih mogle izdvojiti od ostalih usluga web hostinga. Jesu li postavljanje i domena besplatni? Gdje se nalaze serveri? Kontrolna ploča C (vrlo jednostavna upravljačka ploča za početnike)? Cijena mjesečno? Transfer (dopušten mjesečni promet)?

Pa ratovi domaćina će se nastaviti! Možda će iduće godine u ovo doba ponuditi 30 000 Mb kako bi privukli nove korisnike. Većini ljudi koji ništa ne sumnjaju ovo će se činiti kao velika ponuda i bit će sretni i sretni što su pronašli takvu tvrtku za hosting. Nudeći više diska/prostora za pohranu, hosting tvrtke će privući više kupaca i podružnica, podružnice će zauzvrat dobiti više kupaca, a korisnici će biti zadovoljni s viškom prostora. Pa dobro, samo da su svi sretni…..

Naučite umjetnost šećeranja

Kako je to slatko! Šećerenje je postupak sličan depilaciji, ali su sastojci drugačiji. Šećerenje je dobilo naziv po tome što