HEKLANJE

Njega kože protiv starenja i idebenon

TEMU APP 100 E KUPON

Idebenon (izgovara se eedy-be-known), super antioksidans, sada se koristi u odabranim proizvodima za njegu kože protiv starenja. To je dobra vijest za vas ako se trebate riješiti nekih dodatnih bora koje nitko od nas ne može izbjeći dok starimo.

Iako je idebenon već dugo poznat kao farmaceutsko sredstvo, tek je nedavno stigao u područje njege kože. Zapravo, neke tvrtke za njegu kože tvrde da je to novo, vrhunsko otkriće. No, može li doista koristiti vašoj koži?



U 1970-ima i 1980-ima, istraživači su proučavali potencijal koenzima Q10 (CoQ10), uključujući njegovu sposobnost da poboljša zatajenje srca, smanji štetu slobodnih radikala i uspori određena neurološka stanja. CoQ10, prirodni spoj sličan vitaminu koji se nalazi u svim aerobnim organizmima, igra važnu ulogu u proizvodnji stanične energije, a također je i učinkovit antioksidans. Pokušavajući pojačati terapeutske učinke CoQ10, znanstvenici su sintetizirali i testirali niz njegovih kemijskih analoga i derivata. Za većinu ovih derivata utvrđeno je da su neučinkoviti ili nesigurni. Međutim, jedna od rijetkih iznimaka bio je idebenon.

Po svojoj je strukturi blisko povezan s CoQ10. Međutim, idebnon je učinkovitiji od CoQ10 u zaštiti stanica od oštećenja slobodnih radikala koje je posljedica smanjenog protoka krvi.

Kakve sve ovo ima veze s njegom kože? Nedavno je dokazano da CoQ10 smanjuje bore na koži. Nije iznenađujuće da su neke tvrtke za njegu kože odlučile da bi analozi CoQ10 mogli obaviti sličan ili bolji posao. Tako su otkrili da je idebenon također dobar lijek protiv bora.

Važno je shvatiti da su slobodni radikali koji se stvaraju u koži kao odgovor na sunčeve ultraljubičaste zrake uvelike odgovorni za bore i druge znakove starenja. Kako bi se borili protiv ovih štetnih molekula, kozmetički kemičari razvili su ovaj lokalni antioksidans koji je još snažniji od prirodnih antioksidansa kao što su vitamini C i E.

Rezultati kliničkog ispitivanja predstavljeni su u veljači 2004. na godišnjem sastanku Američke akademije za dermatologiju. Željeli su otkriti koji sastojak nudi najbolju zaštitu od slobodnih radikala. Pa, idebenon je bio taj koji je završio prvi protiv vitamina C, vitamina E, koenzima Q10, kinetina i alfa-lipoične kiseline.

Prednosti ovog sastojka uključuju zaštitu kože od oštećenja okoliša, poboljšanje izgleda finih linija i bora te smanjenje suhoće i zaglađivanje teksture kože.

Antioksidansi pomažu u zaštiti od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima u okolišu. Slobodni radikali su nestabilni spojevi koji se prirodno pojavljuju u tijelu i pokušavaju se stabilizirati pričvršćivanjem za najbližu normalnu stanicu. To rezultira lančanom reakcijom jer kada se slobodni radikal veže za zdravu stanicu, i on postaje slobodni radikal u potrazi za stabilizacijom uzrokujući stanično oštećenje. Antioksidansi, poput idebenona i drugih, zaustavljaju ovaj proces doniranjem molekule slobodnom radikalu čineći ga stabilnim.



No, trebali biste znati da iako se idebenon smatra sredstvom za smanjenje bora, on je više zaštitnik kože. Pravi je fenomen protiv starenja jer blokira uzroke starenja i liječi njegove posljedice. Za najbolje rezultate koristite ga uz kremu za sunčanje širokog spektra.

Međutim, sve to ima svoju cijenu. Ovaj prekrasan sastojak ima cijenu do 120 dolara za uncu. Kao što znate, ništa poznato znanosti neće izbrisati sve znakove starenja, ali ova formula pomaže svojom sposobnošću da smanji razgradnju kolagena (što znači manje vidljivih bora i linija) i smanji upale.

Dostupan je u sljedećim losionima:



-Prevage od Allergana.
-True Cosmetics Youth Revealing Complex.
-Radiance Revealing Complex.
– Revitol kompleks protiv bora.

Ove proizvode koji sadrže idebenon možete nabaviti u ordinacijama dermatologa ili plastičnih kirurga, toplicama, finim salonima ili na internetu.

Vaša koža nikada nije bila tako dobra!



Financijsko savjetovanje

Upravljanje financijskom i drugom imovinom spada među ključne aktivnosti, posebno u srednjim i velikim poduzećima. Nabava financijskih sredstava za podmirenje

Dobrobiti soje

Volite li miris prirodnih aroma koji ispunjavaju zrak u vašem domu? Miris kruha od banane i orašastih plodova koji se