HEKLANJE

Njega kože – Smanjeno znojenje

TEMU APP 100 E KUPON

Znojenje je važno za naše zdravlje kako bismo održali normalnu tjelesnu temperaturu. Neki od nas pate od prekomjernog znojenja, dok se neki od nas jako slabo znoje ili se uopće ne znoje.

Pretjerano ili vrlo nisko znojenje je loše. Pretjerano znojenje, osim ako ga ne uzrokuje bolest, samo je smetnja, dok smanjeno znojenje ponekad može biti opasno po život. Kod smanjenog znojenja pacijent se ili vrlo malo znoji ili se uopće ne znoji. Smanjeno znojenje može biti zbog-



Nasljedna bolest – neka djeca nasljeđuju stanje poznato kao hipohidrotična ektodermalna displazija (HED) i rađaju se bez žlijezda znojnica. Ovo ih stanje izlaže velikom riziku koji može biti opasan po život.

Neki lijekovi – neki lijekovi ometaju rad znojnih žlijezda. Osobito neki lijekovi koji se koriste za mentalne poremećaje mogu to uzrokovati.

Poremećaj autonomne neuropatije – kada su neki živci koji kontroliraju autonomne funkcije tijela oštećeni, žlijezde znojnice prestaju normalno funkcionirati.

Opekline i infekcije – kod nekih opeklina oštećene su žlijezde znojnice, a neke infekcije žlijezda znojnica zaustavljaju normalan rad žlijezda znojnica.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

STUDENTSKI POSAO u ZAGREBU

Njemački šprehaš bez problema i moto ti je: „Korisnik je uvijek u pravu?“ Tražimo studente sa znanjem njemačkog jezika u

Skromnost u toplicama

Današnje napetosti kod kuće i na radnom mjestu čine svakoga napetim, umornim i razdražljivim. Uz nedostatak vremena, rijetko će se