HEKLANJE

O kreditnim karticama Sports Affinity

TEMU APP 100 E KUPON

Affinity kartice su posebna vrsta kreditnih kartica koje su na neki način povezane sa životnim stilom vlasnika kartice, nudeći pogodnosti više personalizirane prirode od obično dostupnih ponuda prijenosa stanja od 0% i slično. Primjeri programa afiniteta su dobrotvorne kreditne kartice, gdje se donacija daje određenoj dobrotvornoj organizaciji kad god se kartica koristi, ili nagradna kartica za putovanja koja vam omogućuje prikupljanje bodova koje možete iskoristiti protiv hotelskog lanca ili zrakoplovne kompanije koju često koristite .

Sljedeća vrsta afinitetnih kartica postaje sve popularnija: sportske timske afinitetne kartice, namijenjene navijačima određenog nogometnog tima ili drugog sportskog kluba.



Najočitija razlika između sportske kartice i obične je u stvarnom izgledu kartice, koja će općenito sadržavati logo ili značku odabranog tima. Ovo je samo po sebi poželjna značajka za mnoge obožavatelje, jer je to vrlo vidljiva izjava vaše odanosti vašem timu i sigurno će privući komentare drugih obožavatelja.

Međutim, možda je najvažniji aspekt sportskih afinitetnih kartica financijski. Na sličan način na koji funkcioniraju dobrotvorne kreditne kartice, sportska kartica omogućuje vam da doprinesete financijskom blagostanju svog tima bez izravnih troškova za sebe. Mali postotak svega što potrošite izdavatelj kartice će donirati timu povezanom s kartičnim računom, i dok to može iznositi samo mali iznos u slučaju pojedinačnih vlasnika kartice, uključeni novac može se brzo nagomilati ako tisuće ili deseci tisuća ljudi redovito koriste karticu.

U mnogim slučajevima, novac prikupljen pokretanjem programa kartice za sportske afinitete koristit će uključeni tim za financiranje dugoročnog zdravlja kluba, često ulaganjem u omladinske akademije i razvoj. To znači da korištenjem kartice za redovitu potrošnju pomažete osigurati uspjeh svog tima dugo u budućnosti.

Ne samo da korištenje vaše kartice može koristiti vašem timu, već može sadržavati i atraktivne osobne pogodnosti kao što su popusti na klupsku robu, program nagrađivanja gdje možete skupljati bodove za nadoknadu troškova kupnje ulaznica ili čak prioritetni pristup velikim igrama, ovisno o konkretnoj uključenoj kartici.

Dakle, postoje li neki nedostaci? Poput svih kreditnih kartica koje nude neku vrstu primamljive mrkve kako bi privukle ljude da se prijave, ponuđene pogodnosti moraju se nekako platiti, a to je obično u obliku višeg standardnog APR-a ili kamatne stope. Malo je vjerojatno da ćete pronaći karticu afiniteta bilo koje vrste navedenu u tablicama ‘najbolje vrijednosti’ ili ‘najnižeg APR-a’. Ako svoju karticu koristite za posuđivanje, a ne samo kao prikladan način plaćanja, prednosti vezane uz sport mogu biti zasjenjene povećanim troškovima kartice.

Rekavši to, osim ako ne planirate nositi značajan saldo na kartici iz mjeseca u mjesec, glavna kamatna stopa možda vam nije toliko važna koliko činjenica da će vaša kartica pokazati vašu podršku vašem timu i vidljivo i financijski.