HEKLANJE

Odaberite naziv domene koji preplavljuje promet na vašoj web stranici

TEMU APP 100 E KUPON

Odabir naziva domene vrlo je važan dio marketinške strategije vaše web stranice.

Odabirom naziva domene koji cilja na određene ključne riječi za vašu web stranicu, preplavit ćete svoju web stranicu laserski ciljanim prometom poboljšavajući odgovor klikova.



Odaberite naziv domene koji vašim potencijalnim kupcima daje ono što očajnički žele. Uključivanjem ključnih riječi u naziv svoje domene koje su želje vaših kupaca, uključujući ih u marketinške poruke i sadržaj web stranice, ne možete pomoći nego preplaviti promet na vašoj web stranici!

Pitate se koje su želje vaših kupaca? Ako je tako, morat ćete odrediti što doista prodajete. Pogledajmo ovdje primjer proizvoda: kućni sigurnosni alarmni sustav.

Imajte na umu da malo ljudi zna niti ih je briga kako dovraga proizvod izgleda ili značajke proizvoda kao što su veličina, boja, težina, brzina ili dostupnost. Jedino što ih zanima su “rezultati” koje će vaš proizvod postići za njih. Sve se svodi na ono što-je-za-mene?

Zašto bi potencijalni kupac kupio kućni alarmni sustav? Što je za njih? Ako samo na trenutak razmislite, doći ćete do pravog odgovora.

Da, radi zaštite svog nakita ili dragocjenosti dok su na poslu ili kada je kuća prazna.

Morate prestati misliti na sebe ili značajke svog proizvoda kako biste utvrdili koje su najdublje želje vašeg kupca. Pretvaranjem značajki vašeg proizvoda ili usluge u “prednosti” ili “rezultate” moći ćete pritisnuti njihove vruće gumbe i pritom preplaviti promet na svoju web stranicu.

Najlakši način da značajke pretvorite u prednosti je da prvo na listu papira navedete sve značajke svog proizvoda ili usluge. (značajka je karakteristika stvari: veličina, boja, težina, brzina, dostupnost) Zatim jednu po jednu svaku značajku pretvorite u korist za svog kupca. Što-u-to-za-me– uštedjeti novac? mladolikost? prijatelji? sigurnost? novac? vlast? luksuzno? prestiž? tanje tijelo? poslušni ljubimac?



Potencijal privlačenja prometa naziva domena ciljanih na ključne riječi je nevjerojatan, pod uvjetom da istražite svoje ciljno tržište i zadovoljite njihove “prave” potrebe, želje i koristi. Nakon što uspostavite ovaj sustav za marketing, moći ćete koristiti naziv svoje domene za izradu specifičnih oglasnih kampanja ciljanih na određena tržišta, čak i ako vaša web stranica nudi više proizvoda i usluga.

Da biste napravili korak dalje, možete formulirati naziv domene koji funkcionira kao naslov za mali oglas. Kada raščlanite naslov, on bi trebao imati nekoliko različitih dijelova. Trebalo bi raspiriti vatru želje s nagovještajem informacija o rješavanju određenog problema, zadovoljenju potrebe, pružanju koristi ili izazivanju znatiželje pozivom na akciju. Naziv vaše domene trebao bi sadržavati što više ovih “karakteristika naslova”. Pokušajte sročiti ključne riječi u nešto relativno kratko, privlačno i lako za pamćenje.

Imajte na umu “što-od-to-za-mene?” o tome “što stvarno prodajete”. Zadatak naziva vaše domene je djelovati poput naslova za usmjeravanje ciljanog prometa na vašu web stranicu tako što će “češati svrbež vaših kupaca”. Ako ste pronašli prave riječi za otklanjanje tog svraba, onda ih SAMO VI možete koristiti u nazivu svoje domene. Uvidjet ćete da ne samo da ćete biti bolji na ljestvici u tražilici, već ćete i privući puno više pozornosti svojim oglasima s plaćanjem po kliku ili bilo kojom vrstom oglašavanja koju koristite.



DETALJI OKO PROPUSNICE

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Stožer