HEKLANJE

Odaberite pravo rješenje za e-trgovinu za svoju web stranicu

TEMU APP 100 E KUPON

Sve više i više tvrtki ovih dana počinje prodavati i distribuirati svoje proizvode i usluge putem Interneta. To je situacija u kojoj svi dobivaju – potrošači dobivaju najbolji izbor po najnižim cijenama, a trgovci na malo dobivaju pristup tržištima izvan svoje zemljopisne lokacije. No, ovisno o vrsti web stranice za e-trgovinu kojoj tvrtka teži, trošak implementacije projekta mogao bi se kretati od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara. Postoje neka manje profesionalna, ali troškovno učinkovitija rješenja, kao i neka vrhunska rješenja pomoću kojih će vaša web stranica biti konkurent najboljim web stranicama za e-trgovinu. U ovom ću članku raspravljati o različitim opcijama dostupnim vlasnicima web stranica kao io troškovima povezanim s tim opcijama.

E-trgovina po povoljnim cijenama



Uobičajena je zabluda da za poslovanje putem interneta morate imati skupi trgovački račun koji će omogućiti vašim klijentima da vam plaćaju kreditnom karticom. Nekada je to bio slučaj, ali danas postoji niz dostupnih usluga koje e-trgovinu čine vrlo pristupačnom opcijom. Ove usluge dolaze u obliku procesora kreditnih kartica treće strane.

Procesor kreditnih kartica treće strane djeluje kao posrednik između kupca i vaše web stranice. Općenito, kupac će kliknuti na poveznicu za kupnju proizvoda i biti odveden na web mjesto treće strane za obradu podataka o kreditnoj kartici u sigurnom okruženju. Plaćanje za kupnju polaže se na vaš račun, a podaci o narudžbi se prosljeđuju vama. Jedini trošak za prodavača e-trgovine obično je mala fiksna naknada i/ili mali postotak od prodaje.

Ovo je dobra opcija za početnike za svaku tvrtku koja želi napraviti skok u e-trgovini jer su početni troškovi vrlo niski. 2CheckOut (www.2checkout.com) dobar je izbor za procesora kreditnih kartica treće strane – zahtijevaju samo 49 USD naknade za postavljanje, a zatim 0,45 USD po transakciji i 5,5% iznosa prodaje. Još jeftiniji način bio bi koristiti PayPal (www.PayPal.com) za primanje plaćanja putem Interneta. Jedini nedostatak PayPal-a je taj što potrošač mora imati PayPal račun kako bi koristio ovaj način plaćanja. Prednost oba ova proizvoda je činjenica da će osigurati sustav košarice za kupnju i povezane kodove koji su potrebni za integraciju u vašu web stranicu.

Iako korištenje procesora za kreditne kartice treće strane može biti jeftino, ono ima svoje nedostatke. Sustav košarice možda se neće besprijekorno integrirati s vašim web mjestom jer ga nije lako prilagoditi. Također, izgleda malo manje profesionalno kada kupac mora napustiti vašu web stranicu kako bi unio podatke o svojoj kreditnoj kartici. Ali kad se ti nedostaci odvagnu s troškovima povezanim s izgradnjom profesionalne web stranice za e-trgovinu, oni se stvarno ne čine kao velika stvar.

Stvarno se odvažite

Otvaranje potpuno funkcionalne internetske trgovine s mogućnošću obrade kreditnih kartica na licu mjesta može biti prilično skupa proizvodnja. Ovdje je popis elemenata koje sve treba integrirati: sustav košarice za kupnju, sigurni web poslužitelj, pristupnik plaćanja i račun trgovca.

Postoje neki sustavi košarica za kupnju koji su dostupni besplatno, a mnogi web domaćini nude mogućnost integracije sustava košarica za kupnju u vašu web stranicu. No, ako želite da vaš sustav bude potpuno opremljen, jednostavan za korištenje, da se neprimjetno integrira s vašim web mjestom i uključuje napredne funkcije kao što su automatski izračun poreza i troškova dostave, cijena bi mogla iznositi nekoliko stotina dolara.



Najskuplji i najteži dio procesa je dobivanje računa trgovca za obradu brojeva kreditnih kartica. Ovi računi obično imaju mjesečne i transakcijske naknade povezane s njima. Srećom, većina tvrtki već ima račune trgovaca, a oni se također mogu koristiti za obradu kreditnih kartica putem Interneta. No, kako bi sustav košarice za kupnju komunicirao s računom trgovca, moraju biti povezani s pristupnikom plaćanja. Pristupnici plaćanja obično zahtijevaju naknadu za postavljanje od nekoliko stotina dolara i postotak svake transakcije. Na kraju, sva komunikacija mora se odvijati preko sigurnog poslužitelja. To znači da će vaš paket za hosting web stranice morati biti nadograđen tako da uključi Secure Socket Layer (SSL) enkripciju. SSL certifikat naplaćuje se na godišnjoj ili mjesečnoj osnovi, a ukupni trošak može iznositi stotine dolara.

Uz dodatne troškove povezane s obradom transakcija izravno na vašoj web stranici, također postoji značajna razlika u cijeni koju će vaš webmaster naplatiti za postavljanje različitih rješenja. Korištenje treće strane za obradu transakcija obično uključuje samo umetanje nekoliko redaka koda na web mjesto što ne bi trebalo puno koštati. S druge strane, implementacija potpuno funkcionalne web stranice za e-trgovinu može lako dodati još tisuću ili dvije dolara povrh svih ostalih troškova.

Kao i kod svakog drugog projekta, vjerojatno je najbolje započeti s malim prije nego što bacite velike novce na profesionalno rješenje za e-trgovinu. I ne zaboravite, čak i nakon što ste potrošili tisuće dolara na pokretanje svoje web stranice za e-trgovinu, vjerojatno ćete morati potrošiti još tisuće na marketing svoje web stranice kako biste povratili svoje ulaganje. E-trgovina nije jeftina!



Kupnja poklona online

Kupnja poklona putem interneta nikada nije bila jednostavnija, a bilo da tražite unikatno umjetničko djelo ili savršen set olovke i

Jeftini Linux web hosting

Linux Web Hosting dopušta nemirnim korporacijama da sastavljaju svoje interlacing stranice na Linux operativnom sustavu, koji je open-source digresija Unix