HEKLANJE

Odabir kreditnih kartica s povratom novca

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogi trgovci i velike robne kuće svojim kupcima nude kreditne kartice s opcijom povrata novca, nadajući se da će kreditne kartice potaknuti njihove kupce da više kupuju u njihovoj određenoj trgovini i naplatiti svoje kupnje kreditnom karticom kako bi primite novčanu nagradu umjesto da kupujete gotovinom. Dva najčešća oblika programa povrata gotovine omogućit će vlasnicima kartice kredit na stanje njihove kreditne kartice kada se izvrši kupnja pomoću kartice ili će vlasnik kartice poštom primiti kupone koje će iskoristiti u trgovini tijekom sljedećeg posjeta kako bi kako bi dobili određeni iznos u dolarima od ukupne kupovne cijene. Stvarni iznos nagrade za “povrat novca” u dolarima ovisit će o odredbama i uvjetima samog programa, koji se razlikuju od kartice do kartice, kao io stvarnom iznosu koji naplaćujete na kartici koja nudi poticaj za povrat novca. Kreditne kartice s povratom gotovine iznimno su popularne u robnim kućama, jer jedini način na koji vlasnik kartice može imati koristi od povrata gotovine jest da kupuje kreditnom karticom u svojoj trgovini.

Ako odlučujete je li kreditna kartica za povrat gotovine najbolja opcija za vaše navike potrošnje i kreditne potrebe, razmislite jeste li česti kupac u bilo kojoj robnoj kući ili ne. Ako često kupujete u trgovini koja nudi program povrata novca, logično je da nabavite njihovu kreditnu karticu za povrat novca. Trik u korištenju kreditne kartice s povratom gotovine, koja obično ima višu kamatnu stopu od kartice bez programa povrata gotovine, jest u kupnji svakog mjeseca karticom koju ćete moći otplaćivati na mjesečnoj osnovi. Primit ćete nagrade i platiti minimalne kamate na kupnje budući da ih redovito otplaćujete.



Međutim, nisu sve kreditne kartice s povratom gotovine ograničene na određenu trgovinu. Postoje neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice koje nude redovne kartice Visa ili MasterCard koje se mogu koristiti posvuda gdje se prihvaćaju kreditne kartice i koje nude programe nagrađivanja gotovine za potrošnju upotrebom kartice. Ako ste osoba koja zapravo ne kupuje stalno u jednoj određenoj trgovini, trebali biste istražiti kreditne kartice koje nisu specifične za trgovinu i koje nude nagrade za povrat novca. Obavezno dobro proučite uvjete i odredbe kartice prije nego što se prijavite, budući da mnoge kreditne kartice s povratom gotovine zahtijevaju plaćanje godišnje naknade, imaju puno veće kamate od kartica bez nagrada za povrat gotovine, au nekim slučajevima – kreditna kartica može zahtijevati da nosite saldo iz jednog mjeseca u sljedeći kako biste dobili beneficije povrata novca, što znači da ćete vjerojatno platiti više kamata nego što ćete dobiti u kreditu povrata novca. Pokušajte odrediti koliko novca planirate naplatiti na kreditnoj kartici tijekom cijele godine, a zatim slijedeći uvjete programa povrata gotovine, shvatite koliko će vam povrata novca te kupnje vjerojatno donijeti. Kada budete imali te brojke, moći ćete odlučiti je li godišnja naknada koju plaćate za povrat gotovine kreditnom karticom vrijedna gotovine koju stvarno dobijete. Ako je vaša godišnja naknada znatno viša od iznosa za koji procjenjujete da ćete dobiti u gotovini, bilo bi vam bolje da odaberete kreditnu karticu s nižim kamatama i bez godišnje naknade koja ne nudi povrat gotovine.