HEKLANJE

Opametite se svojom kreditnom karticom

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice mogu ljudima prouzročiti mnogo financijskih problema, ali ako se pravilno koriste mogu biti i vrijedan financijski alat. Postoji nekoliko načina na koje možete koristiti kreditnu karticu u svoju korist i ostati bez dugova. Ako želite dobiti kreditnu karticu, razmislite o prednostima koje vam kartice mogu pružiti:

Kupi sada, plati kasnije



Kreditne kartice vam omogućuju da imate ‘besplatan’ novac za bilo koje razdoblje do dva mjeseca. Ako plaćate cijeli iznos svakog mjeseca, tada možete kupiti stvari koje si obično ne biste mogli priuštiti u jednom razdoblju. Na primjer, ako želite kupiti skupi električni predmet ili komad namještaja, možete to staviti na svoju karticu i rasporediti trošak na ovaj i sljedeći mjesec. Ako tempirate kupnje, tada možete imati dulje razdoblje odgode za podmirenje salda prije nego što se pojave kamate.

Nagrade

Posjedovanje kreditne kartice može vam donijeti niz pogodnosti. Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice nude sheme vjernosti ili zračne milje itd. kao dio kartične usluge. To znači da trošenjem novca na kartici dobivate i dodatne pogodnosti. Ako svaki mjesec otplaćujete svoje stanje, zapravo dobivate ove pogodnosti besplatno.

Ne morate nositi gotovinu

Jedna od prednosti kreditnih kartica je ta što ne morate sa sobom nositi hrpe gotovine, što može biti opasno i nezgodno. Posjedovanje kartice pomoći će vam i na mjestima koja ne prihvaćaju gotovinu, primjerice kada unajmite automobil ili rezervirate hotel. Ove stavke zahtijevaju karticu za osiguranje rezervacije.

Osiguranje

Vaša kreditna kartica nudi vam određenu razinu putnog osiguranja besplatno. Ako idete na odmor i koristite svoju kreditnu karticu za rezervaciju letova i smještaja, onda ste pokriveni za određene stvari. To se očito razlikuje od kartice do kartice, ali to je nešto što može biti vrlo korisno ako imate problema na odmoru.



Zaštita od kupnje i gubitka

Kreditna kartica pruža veću zaštitu od gotovine ili debitne kartice. Ako nešto kupite na svoju kreditnu karticu i ona je neispravna, obično ste pokriveni u cijelosti oko 30 do 60 dana. Također ste zaštićeni ako vam je kartica izgubljena ili ukradena, a naravno ne gubite novac kao što biste izgubili ako ste izgubili gotovinu. Kartice su mnogo sigurniji i pouzdaniji način potrošnje od gotovine.

Prednosti putovanja



Automobili na kredit najbolji su izbor za valutu za odmor jer imaju mnogo više zaštitnih mjera od drugih oblika kredita. Također ćete dobiti mnogo bolji tečaj koristeći svoju kreditnu karticu nego što ćete mijenjati gotovinu. Ako idete u inozemstvo, uvijek sa sobom ponesite kreditnu karticu.

Kreditne kartice, ako se pravilno koriste, imaju toliko prednosti. Ako želite sigurno i povoljno trošiti novac bilo gdje u svijetu, koristite kreditnu karticu.

Poslovne mogućnosti na internetu

Nezaposlenost i nedovoljna zaposlenost sve su veći problemi čak iu razvijenim zemljama poput Sjedinjenih Država. Jedan od glavnih uzroka nezaposlenosti