HEKLANJE

Oporavite se od zimskog blještavila uz trodnevnu dijetu za čišćenje

TEMU APP 100 E KUPON

Zimi se mnogi od nas osjećaju blah i isprani. Naša koža postaje suha i blijeda, naše oči mogu djelovati tupo i beživotno – a nemojmo ni započinjati s hranom koju jedemo. Večera za Dan zahvalnosti, božićni domjenci i dočeki Nove godine – sve je dolazilo s obiljem bogatih, dekadentnih jela i kaloričnih koktela. Nije ni čudo da bi nam, do proljeća, dobro došao pick-me-up.

A to su samo neke od stvari koje brzo čišćenje može popraviti. Je li vas mučio kronični zatvor, alergije, upala sinusa ili bilo koji drugi kronični bolovi? Ako ste umorni od oslanjanja na lijekove bez recepta da biste preživjeli kroz svakodnevni život, možda postoji neočekivani krivac – blokada(e) u eliminacijskom sustavu vašeg tijela.



U osnovi, to znači da možda patite od sluzi i drugog otpada koji se nakuplja u glavnim putovima eliminacije vašeg tijela:

• Vaša pluća
• Vaše pore
• Vaši bubrezi, i
• Vaša crijeva.

Rješavanje ovog nakupljanja otpada omogućit će vašem tijelu da izvuče maksimum iz vaše uobičajene prehrane – slično kao razlika u performansama koju vidite između goriva s niskim i visokim oktanskim brojem.

Važne stvari koje treba razmotriti prije nego počnete…

Naravno, trodnevna dijeta za čišćenje nije za svakoga. Neki ljudi mogu biti preslabi ili mogu patiti od stanja zbog kojih je dijeta za čišćenje preopasna za poduzimanje. Iz tog razloga, važno je naglasiti koliko je bitno prvo se posavjetovati sa svojim liječnikom prije nego što započnete novi režim prehrane.

Također, ne mogu dovoljno naglasiti da je ovo dijeta koja će vam pomoći da očistite svoj sustav, a ne previše pomoći da smršavite. Zlouporaba može biti izuzetno opasna za vaše zdravlje!

Sada kada smo pokrili osnove, zaronimo u specifičnosti dijete za čišćenje.



Dijeta ukratko…

Iako možete naići na nekoliko različitih varijanti trodnevne dijete za čišćenje, evo nekih stvari koje će im svima biti zajedničke:

• Svaki dan ćete morati popiti najmanje 8-10 čaša vode
• Što se tiče hrane, budite spremni ograničiti svoju prehranu na 5-6 porcija voća i povrća svaki dan, po mogućnosti sirovog ili kuhanog na pari.
• U slučaju da niste shvatili savjet, to znači da NEMA mesa.
• Ako se ipak odlučite za kruh ili žitarice (a vjerojatno ne biste trebali), važno je da odaberete samo cjelovite žitarice
• Tijekom ovog razdoblja od 72 sata važno je izbjegavati šećere, kavu i gazirana pića. Ako se bojite da ćete patiti od glavobolje zbog odvikavanja od kofeina, možda biste trebali početi polako smanjivati unos kave prije “posta”.



Dijeta za čišćenje na djelu…

Iako postoji mnogo različitih varijanti dijete za čišćenje koje hvale različiti stručnjaci, većina njih slijedi obrazac koji izgleda otprilike ovako:

Dan 1 – Potpuni post s hranom, samo voda
2. dan – 5 ili 6 porcija voća i samo voćnog soka (voda je i dalje obavezna)
Dan 3 – 5 ili 6 obroka samo povrća i soka od povrća (voda je i dalje obavezna)
Dan 4 – Vratite se svojoj uobičajenoj prehrani



Naravno, varijacije postoje i uz malo istraživanja ne biste trebali imati problema s pronalaženjem one koja odgovara vašim jedinstvenim potrebama. Tri dana kasnije, sasvim nova, detoksikovana žena gledat će vas u ogledalu!

Toplice – čisto uživanje

Lječilišta su mjesta na koja možete otići na niz zdravstvenih tretmana, namijenjenih opuštanju i oslobađanju od stresa. Oni su suvremeni