HEKLANJE

Optimizacija članka – slanje imenika 101

TEMU APP 100 E KUPON

Ugodan je izazov pisati u Ezine i direktorije za objavljivanje članaka. Ovo je “pješčanik” kojem većina pisaca danas pridonosi. Više je članaka napisano i prikazano kao unos na Google, Yahoo, MSN, AltaVist i drugim tražilicama nego na njihovim web stranicama. Neke su web stranice same po sebi članci. Za većinu nas mnogo je lakše napisati članak nego napraviti novu web stranicu. Obična osoba možda neće moći izgraditi vlastitu web stranicu, ali on ili ona možda imaju talent da budu uspješni pisci. Pomislite ipak na konkurenciju! Tisuće pisaca koji pišu o njihovom sadržaju, promoviraju svoju web stranicu i dijele svoje ideje. Brojke su porazne! Postoji nekoliko stvari kojih pisac mora biti svjestan kada šalje članke kako bi razvio masovno čitateljstvo.

Optimizacija članka – Ako želite da se vaš članak pojavi na prvoj stranici Googlea, mora biti optimiziran. Optimizacija se provodi slijedeći neka od jednostavnih pravila pod nazivom “Optimizacija za tražilice”.



Odaberite direktorij članaka visoke kvalitete u koji ćete se prijaviti. To će uvelike pridonijeti da se članak približi prvom mjestu. Možete odrediti PR ocjenu direktorija članaka u Googleu •tako da instalirate Google traku sa zadacima u svoj preglednik i odete na web mjesto imenika članaka. Doprinos vašem članku imeniku vrlo je jednostavna stvar. Morat ćete dati osobne podatke, eventualno pseudonim, url vaše web stranice ako ga imate i kategoriju o kojoj ćete pisati.

Koristite sadržaj bogat ključnim riječima u naslovu, teaseru i tijelu članka. Morate malo istražiti ključne riječi i uključiti ih u svoj članak kad god možete. Dobar primjer u ovom članku bila bi ključna riječ “imenik članaka“. Mora imati smisla kada ga koristite. Jednom svaki paragraf ili dva i vašim čitateljima članak neće dosaditi i nastavite čitati do kraja članka.

Koristite podebljano, kurziv i podcrtano kada se čini prikladnim za vaše ključne riječi. Pomoću Googlea potražite neke od svojih omiljenih ključnih riječi. Na popisu Google poveznica primijetit ćete da su ključne riječi koje ste unijeli podebljane. Google hvata ključne riječi. Dopustite mi da ponovim, Google preuzima ključne riječi. U SEO Made Easy, autor navodi da ne samo da Google hvata ključne riječi, već i ključne riječi koje su podebljane, kurzivom i podcrtane.

Direktoriji članaka omogućit će vam da postavite jedan do tri slučaja sidrenog teksta u tijelo članka. Ovo je izvrstan način da vratite vezu na svoju web stranicu! Googleu treba neko vrijeme da to učini, ali na kraju će indeksirati članak i registrirati vezu. Na ovaj način možete raditi na svojim ključnim riječima na pametan način. Ako imate web stranicu, a svoju web stranicu promovirate u članku, ovo je prilika da koristite ključne riječi s vaše web stranice. Ako imenik članaka dopušta ovu tehniku, html unosi teksta sidra mogu se unijeti u tijelo članka kao i u biografiju. Čitatelj inače ne bi znao da se koristi html. Naravno, imenik članaka mora prihvatiti html kod da bi ovo radilo.

Koristite sidreni tekst u biografiji autora članka. Većina imenika članaka prihvaća tri, drugi će vam dopustiti samo jedan. Ovo je reklama za prodaju. Ako imate zanimljiv sadržaj u članku i uspjeli ste uvjeriti svoje čitatelje da je vaš doprinos vrijedan daljnjeg istraživanja, oni će htjeti otići na vašu web stranicu i pogledati još malo! Ovo je prije svega iskrena želja autora, da stekne povjerenje i repore kod svojih čitatelja i da započne trajni poslovni odnos. To se može učiniti pravilnim približavanjem članku tražeći od čitatelja da “uđi, voda je u redu!”

Pisanje članka – Ako želite da se vaš članak čita od početka do kraja, odaberite ključne riječi i sadržaj koji će čitatelju imati smisla. Ne pokušavajte pisati o nuklearnoj fizici poslovnoj publici.

Odredite svoju publiku. To se lako radi unosom ključnih riječi u Google. Pogledajte broj vraćenih unosa. Članak će biti uspješan ako odaberete publiku koja nije prevelika s kojom se ne možete natjecati i nije toliko mala da ćete članak izložiti samo premalo puta premalom broju čitatelja. Kada počinjete, dobra je ideja započeti s ključnim riječima koje dobivaju oko 30 pogodaka dnevno na Overture. Obično bi također bilo manje od deset milijuna unosa vraćenih iz Google pretraživanja ključnih riječi za vašu temu. Radite na većoj populaciji kada ovo shvatite. Naći ćete bezbroj ciljeva i ključnih riječi s kojima to možete učiniti. Temama dostupnim na internetu nema kraja. Kakav bogat izvor informacija!



Koristite originalni sadržaj prilikom slanja u Imenike članaka. Imaju način da saznaju nije li vaš sadržaj originalan. Smjernice za podnošenje imenika članaka uvijek zahtijevaju da imate ekskluzivnu licencu koja omogućuje da se vaše ime poveže s člancima koje ste izradili za vas ili koje ste vi izradili. Zato nemoj to činiti. Bit ćete uhvaćeni!

Uživajte u pisanju! Svijet je otvoren za vaše ideje i više nego voljan prihvatiti ono što nudite, ako se radi na pravi način!