HEKLANJE

Partnerski programi povećavaju prihod za webmastere

Affiliate program je, jednostavno definirano, prodajni posao u kojem zarađujete proviziju. Bit ćete neovisni predstavnik tvrtke koji će potencijalnim kupcima nuditi njihove usluge i proizvode. Kada netko od kupaca kupi, vi dobivate dio zarade. Internet trgovci mogu povećati promet na vlastitim web-mjestima i zaraditi od prodaje drugih putem programa affiliate marketinga.

Internet trgovci mogu biti podružnice za nekoliko proizvoda iz više tvrtki, na onoliko web stranica koliko poslujete, u onoliko tvrtki koliko želite. Ne morate putovati na udaljena mjesta, ali internet vas stavlja pred svjetsko tržište. To vam daje nevjerojatnu raznolikost u proizvodima koje odaberete, tržištima na kojima poslujete i četvrtima u kojima prodajete, a sve to iz udobnosti vlastitog doma ispred zaslona vašeg računala. Mogli biste izvršiti nekoliko prodaja odjednom, ali nikada se nećete morati nositi s odbijanjem licem u lice. Kada poslujete na internetu, ne morate nužno prodavati da biste zaradili unosne provizije. Određeni programi affiliate marketinga platit će vam ako netko samo klikne na poveznicu koju postavite na svoju web stranicu, ispuni prijavu ili čak zatraži dodatne informacije. I evo najatraktivnijeg dijela – vaše web stranice rade za vas dvadeset četiri sata dnevno, svaki dan.



Stope provizije ovisit će o vrsti proizvoda ili usluga koje se nude. Materijalna dobra koja će se morati poslati kupcima plaćaju niže stope provizije od proizvoda poput e-knjiga ili softvera koji se mogu odmah preuzeti. Međutim, 10% televizije od 600 USD više je novca nego 60% softverskog programa od 40 USD, pa morate uzeti u obzir širu sliku kada odlučujete kojim ćete se partnerskim programima pridružiti. Za najbolje iskustvo pridružene prodaje, htjet ćete ponuditi proizvode i usluge koji će se svidjeti ciljanoj publici vaše web stranice. Kao internet trgovac, morat ćete se obratiti na interese svojih kupaca kada postavljate partnerske veze na svoju web stranicu.

Postoje različiti načini pridruživanja affiliate programima. Neki trgovci na malo vode vlastiti program, a vi ćete se pridružiti putem web stranice trgovca. Ali mnogi trgovci internetom odlučuju raditi putem pridružene mreže. Ove neovisne tvrtke nude usluge registracije, plaćanja, praćenja i upravljanja partnerskim programima trgovcima i marketinškim partnerima. Nekoliko poznatih imena su Clickbank i Linkshare. Jednostavno pretražite partnerske programe i sigurno ćete pronaći više.
Vašu prodaju i klikove prati softver. Vaš je posao pobrinuti se da vaše veze slijede procedure i pravila koja je objavio vaš trgovac ili partnerska mreža. Neki preglednici, programi za blokiranje oglasa i postupci kodiranja mogu spriječiti ispravno funkcioniranje veza za praćenje na vašoj web stranici, a možda nećete dobiti kredit ako jedan od vaših klikova rezultira prodajom. Većina affiliate marketinga na kraju se susreće s ovim problemom. Kada se to dogodi, zapamtite da to nije namjerno, pa se nemojte osjećati kao da ste na neki način bili žrtva. Tehnologija internetskog marketinga je vrlo dobra, ali nije savršena.

Gotovo svim trgovcima na internetu pridruživanje programima affiliate marketinga daje vam jeftin i jednostavan način za početak poslovanja na mreži. Ovi vam programi mogu pomoći u stvaranju prihoda dok učite tehnike internetskog marketinga i radite na razvoju vlastitog proizvoda ili usluge.