HEKLANJE

Paušalac i PayPal

TEMU APP 100 E KUPON

Dakle, paušalni sam obrtnik van sustava PDV-a
Zbog određenog projekta kojim pokušavam spasiti poslovanje u ova divna vremena potrebno mi je da omogućim klinetima uplatu putem PayPal-a (da žao mi je rekao sam)
Imam privatni PayPal račun zasada
U kratkim crtama ako netko može procedure sa poreznom i jednostavnim knjgovodstvom.
Dakle:
dali moram otvoriti BUssiness Paypal
dali ga moram prijaviti poreznoj i kako
dali trebam VAT broj (koji sma jednom priliom tražio i porezna me odbila i rekla da sam van sustava i da mi netreba i da se ne izdaje obrtnicima)
kako upisujem uplate u KPR
moram li izdavati račune kao i za obične uplate
dali da odustanem?
Posalo sam upit u poreznu, ali oni se ne osječaju obavezni informirati me jasno već su mi poslali hrpu linkova na narodne novine, članke i zakone i sada pretpostavaljam da očekuju da platim pravnika da mi to sve protumači kako nebi negdje pogriješio i masno platio tu pogrešku kasnije.
Ja vam baš nisam expert ali, evo, dok se ne javi netko tko više zna napisat ću svoje viđenje situacije:
ako već ne otvarate poslovni Pay Pal račun a želite te uplate prikazati u obrtu, potrebno je novce prebaciti na poslovni žiro, a onda bih rekla da se te uplate gledaju kao uplate u gotovini, kao utržak to vuče onda i fiskalnu blagajnu (?)
Možda rada kada ste tražili PDV ID broj niste poslovali s inozemstvom pa vam je rečeno da vam ne treba, ali kako sada počinjete poslovati, prije početka morate imati ID broj
Kada sam otvorio obrt prije nego su stugi poticaji trebao mi je taj VAT ID da bi kupio neku opremu u inozemstvu koju nisam mogao nabaviti ovdje. Nisam ga mogao dobiti, uvjerlili su me da se to obrtnicima van sustava PDV-a ne izdaje.

Tražite besplatan FTP klijent?

Tražite besplatan FTP klijent kojeg možete pokrenuti direktno iz Firefoxa? Našli ste ga! FireFTP je besplatan, siguran, cross-platform FTP klijent

Priča o dva prodavača

Svi smo čuli izraz “On je rođeni prodavač!” u jednom ili onom trenutku. Izreka implicira da postoje neki ljudi koji