HEKLANJE

Pijenje čaja zapravo vam može pomoći da smršavite

TEMU APP 100 E KUPON

Iako su stručnjaci podijeljeni oko toga koliko je zeleni čaj zdrav, nema sumnje da on ima neke zdravstvene prednosti. Sljedeći su oni koji iza sebe imaju neka znanstvena istraživanja.

Prvo, zeleni čaj ima sve zdravstvene dobrobiti za koje se smatra da dolaze od crnog čaja, osim u djelotvornijem obliku jer je čaj svježiji. Čaj može pomoći smanjiti vaše šanse za dobivanje srčanih bolesti do polovice, kao i u borbi protiv zubnog plaka i karijesa (iako će također obojiti vaše zube ako ne pijete puno vode i ne perete se redovito, pa pripazite ).



Pijenje čaja također sagorijeva više kalorija nego samo uzimanje kofeina u obliku tableta, jer vaše tijelo mora ohladiti vrući napitak nakon što je u vama, a to oduzima energiju. Čaj često može sagorjeti više kalorija nego što sadrži, što znači da bi vam potencijalno mogao pomoći da smršavite ako ga pijete dovoljno.

Začudo, smatra se da čaj također utječe na boju vaše kose ako ga pijete u dovoljnim količinama. Crni čaj učinit će vašu kosu tamnijom, dok će je zeleni čaj učiniti malo crvenijom – zvuči previše nategnuto da bi bilo istinito, ali mnoge se žene kunu u njega, osobito u Indiji.

Nažalost, također ne manjka ljudi koji su spremni tvrditi da će vam zeleni čaj pomoći kod bilo kojeg stanja koje je trenutno moderno. Iz tog razloga, čitajte ovaj popis s malo skepse – na vama je hoćete li vjerovati u zeleni čaj ili želite li se od njega osobno osjećati bolje, no u svakom slučaju malo je znanstveno dokazano. Zeleni čaj se smatra lijekom za rak, Alzheimerovu bolest, artritis, multiplu sklerozu, bolesti srca, kardiovaskularne bolesti i HIV. Ali da djeluje, sigurno bismo ga svi do sada pili?

Mjere za kulturu

Ministarstvo osniva krizni fond kako bi pomoglo kulturnim institucijama. Krizni fond obuhvatit će različite djelatnosti u kulturi. Ministarstvo kulture osniva