HEKLANJE

Pitanje povjerenja: Zaštita privatnosti vaših klijenata

TEMU APP 100 E KUPON

Prenošenje povjerenja kupcima ključno je za svako internetsko poslovanje, a posebno za male tvrtke kojima nedostaju prepoznatljiva imena i poznati brendovi velikih trgovačkih lanaca. Trideset i pet posto online kupaca kaže da su manje voljni kupovati od malih, nepoznatih e-poslovanja zbog straha da će njihovi osobni podaci biti zloupotrijebljeni. Dakle, ako posjedujete malu internetsku trgovinu, počinjete u nepovoljnijem položaju jer su kupci već umorni od kupovine od vas.

Visoki postotak korisnika interneta priznaje da zabrinutost zbog privatnosti ograničava njihovu kupnju na mreži. Drugim riječima, komunikacija kupaca o sigurnosti ključna je za vašu krajnju vrijednost. Ankete dosljedno pokazuju da su glavni strahovi kupaca na mreži – krađa kreditne kartice, krađa identiteta, špijunski softver i slanje neželjene pošte – svi usredotočeni na krađu ili iskorištavanje njihovih informacija. Prema Franu Maieru s postoji mnogo načina na koje možete uvjeriti svoje kupce da je njihova privatnost vaš prioritet:



• Pečati privatnosti trećih strana, poput onih koje pruža TRUSTe, uvelike pomažu u uvjeravanju kupaca da cijenite njihovu privatnost i da nećete dijeliti njihove podatke bez njihovog pristanka. Maier dodaje: “Također im daje do znanja da ste pod ugovorom da se pridržavate skupa praksi privatnosti, podvrgavate se stalnom nadzoru i radite na rješavanju svih problema koji se pojave.”

• Izjave o privatnosti informiraju kupce koje podatke prikupljate i što ćete točno s njima učiniti.

• Sigurnosna politika govori klijentima kako štitite njihove podatke.

• Politika rješavanja sporova ili pravnih lijekova daje klijentima povjerenje da, u slučaju problema, postoji neutralna treća strana koja će im pomoći riješiti njihovu žalbu.

Idite na dodatnu milju
Previše vlasnika E-Biz-a gleda na sigurnost i privatnost kao na nužnu gnjavažu – poput posjeta zubaru. Ali potrošači cijene tvrtke koje cijene njihovu privatnost, a to se uvažavanje pretvara u više adresa, više transakcija i više stalnih kupaca. Možete poduzeti dodatne mjere za dodatnu zaštitu podataka svojih klijenata:

• Istražite svoje dobavljače i partnere i provjerite imaju li ugled. Pročitajte njihovu politiku privatnosti i pitajte ih o njihovoj praksi privatnosti dok ne budete zadovoljni. Ovo ne samo da im govori da je privatnost vaših kupaca vaš prioritet, već da očekujete da to bude i njihov prioritet.

• Pazite na tvrtke koje nude neuobičajeno visoke provizije za oglašavanje kod vas. Često su manje zainteresirani za proizvode koje traže da promovirate, a više za prodaju podataka o vašim kupcima tvrtkama koje će platiti najviše dolara za popise ciljanih potencijalnih kupaca. Vaši će klijenti na kraju biti spamirani, a vaš će ugled patiti.



• Koristite uništavač poslovnih papira i pazite gdje stavljate smeće. Zvuči ludo, ali događa se stalno – ljudi kradu kritične informacije ravno iz kante za smeće.

• Instalirajte dobre anti-spyware i anti-virus programe na vaše poslovno računalo kako biste zaštitili podatke svojih kupaca – i svoje vlastite – od key loggera i drugih agresivnih aplikacija.

Kada pažljivo kontrolirate podatke o svojim kupcima – i tko im ima pristup – doprinosite izgradnji dobrih odnosa s kupcima. Potrošači žele znati da su njihovi podaci sigurni, tako da će mrežni trgovci koji ozbiljno brinu o svojoj privatnosti imati zadovoljne kupce koji će im se uvijek iznova vraćati. Maier tvrdi: “Kada kupci osjećaju da štitite njihove interese, vidjet ćete veliku razliku u konačnici.”



Kreditne ocjene i kreditne kartice

Kreditne ocjene ili kreditni rezultat evidencija je obrasca potrošnje osobe u vezi s kreditnim karticama i načinima otplate. Financijske institucije,

Zašto hrčemo?

Većina žena se žali na muževe najviše na hrkanje. Tijekom spavanja mišići po cijelom tijelu se opuštaju i opuštaju. U