HEKLANJE

Popravak kredita

TEMU APP 100 E KUPON

Više od 30 milijuna ima kreditne probleme uzrokovane svime, od kašnjenja plaćanja do bankrota. Američki institut za bankrot izvješćuje da je “broj stečajnih postupaka pokrenutih u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s 30. rujna 2005. iznosio rekordnih 1.782.643.”

Bez obzira na to jesu li izazvani osobnom bolešću, gubitkom posla ili prekomjernim trošenjem, problemi s kreditom mogu se činiti neodoljivima. Kako biste smanjili financijski pritisak uvijek možete,



• Ispunite karticu s promjenom adrese u pošti—i onda se ne mičite.
• Zamolite Poreznu upravu da vas skine sa svoje liste za slanje e-pošte.
• Udaj se za svoj auto. Pod pretpostavkom da vaš automobil ne donosi prihod i da zajedno podnosite prijave, možete uštedjeti do 50% na porezima.

Ako želite ozbiljniji pristup popravljanju kreditne sposobnosti, evo tri stvari koje možete učiniti.

Očistite svoju evidenciju
Nitko ne može zakonski ukloniti točne i pravovremene negativne informacije iz vašeg kreditnog izvješća. Pojedinosti o neplaćanju kredita, neplaćanju hipoteke ili podnošenju zahtjeva za stečaj ostaju u vašoj povijesti 7-10 godina. Jedino što može izbrisati takve nezgode je vrijeme.
Ono što možete ukloniti iz svog izvješća su pogreške koje bi mogle rezultirati lošom kreditnom ocjenom. Časopis Consumer Reports procjenjuje da gotovo polovica svih potrošača ima pogreške u svojim kreditnim dosjeima.

Trebali biste zatražiti i pregledati svoje kreditno izvješće od svakog od tri glavna kreditna ureda. Ako pronađete pogreške, navedite ih u ovjerenom pismu uključenom uredu. Uključite kopiju svog izvješća s jasno označenim pogrešnim stavkama. Odredite što želite ispraviti i priložite kopije popratne dokumentacije.

Uredi su po zakonu dužni istražiti i ispraviti sve popise koji su netočni ili koji se ne mogu provjeriti. Po završetku istrage, ured vam mora poslati pisane rezultate i besplatnu kopiju vašeg izvješća ako spor rezultira promjenom.

Promijenite svoje načine
Fair, Isaac and Company, ljudi koji su razvili kreditno bodovanje, nude sljedeće zdravorazumske savjete za promjenu vaših navika potrošnje:

• Plaćajte svoje račune na vrijeme.
• Ako ste propustili plaćanja, budite u toku.
• Ako imate problema spajati kraj s krajem, obratite se svojim vjerovnicima ili posjetite legitimnog kreditnog savjetnika.
• Držite niska stanja na kreditnim karticama i drugim revolving kreditima.
• Otplatite dug umjesto da ga pomjerate.
• Nemojte zatvarati neiskorištene kreditne kartice kao kratkoročnu strategiju za povećanje FICO rezultata.
• Ne otvarajte brojne nove kreditne kartice koje vam nisu potrebne samo da biste povećali raspoloživi kredit.
• Kupujte svoju stopu za određeni zajam unutar određenog vremenskog razdoblja.
• Redovito provjeravajte svoje kreditno izvješće od tri glavna kreditna ureda.



Razmislite o refinanciranju svoje hipoteke
Refinanciranje hipoteke uključuje uzimanje novog zajma za otplatu vaše prvobitne hipoteke. Ovisno o kapitalu u kući, nova hipoteka može biti veća od iznosa starog zajma, dajući vam gotovinu za konsolidaciju duga.

Refinanciranje bi moglo smanjiti vaše otplate hipoteke, štedeći vam novac svaki mjesec. Također bi moglo pomoći u poboljšanju lošeg kreditnog rejtinga ako mudro postupate s novcem. Možete saznati više o refinanciranju hipoteke i dobiti besplatnu ponudu zajma na www.easymortgagerefinancing.com.

Postoji jedno upozorenje kod refinanciranja. Ako se planirate preseliti u sljedeće tri godine, možda vam se neće isplatiti jer nećete imati vremena nadoknaditi troškove dobivanja nove hipoteke.