HEKLANJE

Popravak kreditne sposobnosti i izbjegavanje suda

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste ikada ušli u sudnicu, znate da stres raste, čak i ako ste u prostoriji za nekog drugog. Sudovi su automatski izvor za uklanjanje stresa. Štoviše, izbjegavanje sudova znači da se moramo pridržavati zakona i platiti svoje dugove. Ako ste podigli hipoteku na kuću, zajam za automobil, osobni zajam ili bilo koju drugu vrstu kreditnog zajma, u nekim slučajevima kada uvjeti zajma nisu ispunjeni, možete biti pozvani na sud.

Postoji nekoliko sudova koji obrađuju slučajeve koji uključuju nemar, počevši od suda za male zahtjeve i konačno sudova za presude. Svaka sudnica je stresna i mnogi će sudovi oba slučaja smatrati nepoželjnima. Međutim, strana koja je umiješana u nemar često se smatra nepovjerljivom.



Ako želite izbjeći veći stres od onoga što ćete pretrpjeti zbog loših kreditnih izvješća, važno je donijeti mudre odluke prije nego što potrošite novac koji nemate.

Kako biste izbjegli sudske presude, založna prava ili tužbe, važno je podmirivati svoje mjesečne rate. Ako u nekom području svog života vidite da će biti teško ispuniti zahtjeve, možda biste trebali pogledati neka dostupna rješenja koja vas mogu izbaviti od opasnosti.

Ako plaćate hipoteku, možda ćete se htjeti isključiti tako što ćete prodati svoj dom ili pak pretražiti tržište za zajmove koji će vam pomoći da refinancirate i dobijete niže stope. Kada dugujete novac, vaši se dugovi šalju agencijama za naplatu.

Nakon što imate popis loših dugova, možete pristupiti sudu. Vjerovnici su ljudi kojima dugujete i ako pošalju vaše dugove agencijama za naplatu, možda se gegate u živom pijesku jer netko drugi ima kontrolu nad vašim životom. Ako kasnite s plaćanjem vjerovnicima, može vam zapleniti plaću s vaših plaća, preuzeti sve povrate poreza i poslati vas na sud.

Jedina prednost koju imate kada imate dugove je to što vjerovnici ne mogu naplatiti nečuvene naknade za zakašnjenje ili kamate. Vjerovnici vam ne mogu uzeti ček s naknadnim datumom i unovčiti ga dok vas prethodno ne obavijeste. Vjerovnici ne mogu unovčiti ček s naknadnim datumom prije njegovog datuma. Vjerovnici ne mogu tražiti naknadne čekove plašeći vas kaznenim tužbama. Vjerovnicima nije dopušteno slati razglednice u pokušaju da traže isplatu, niti vjerovnici mogu označavati ili stavljati simbole izvan omotnice kako bi vršili pritisak na isplate.

Postoje mnoga područja zakonitosti i nezakonitih radnji koje trebate potražiti ako ste u dugovima i prijete vam tužbe, založna prava, povrat imovine, ovrhe i presude. Neka od najvažnijih područja nezakonitih radnji koje poduzimaju agencije za naplatu uključuju lažne nezakonite obrasce ovlaštenja ili slanje predstavnika agencije za naplatu koji se predstavlja kao službenik zakona.

Neki vjerovnici čak oštro prijete dužnicima koristeći psovke ili uznemirujući članove obitelji imitirajući predstavnike vlasti.



Vjerovnici su čak pokušali unovčiti naknadne čekove i pokušati naplatiti zakašnjele naknade za nedovoljna sredstva.

Važno je da naučite svoja prava kada je vaš kredit u opasnosti. Ako idete na sud i znate svoja prava, možda vidite izlaz iz loše situacije. Ako poznajete svoja prava, možda ćete čak pronaći način da izbjegnete sud tako da odaberete drugi put za odlaganje plaćanja.

Neke agencije za naplatu čak prijete dužnicima telefonirajući im kući u kasnim noćnim satima, nazivajući prijatelje, obitelj i susjede, i tako dalje. Ako sumnjate da ste na putu loše kreditne sposobnosti, važno je dokumentirati svu komunikaciju između agencija za naplatu, zajmodavaca i drugih izvora kako biste bili spremni kada ili ako dođete u sudnicu. Ako vidite da ne možete izbjeći sud, tada trebate poduzeti sve potrebne korake da se pokrijete kada stignete na vrata koja vam izmiču kontrolu. Važno je znati da u većini slučajeva možete vjerovati samo sebi.



Kada je vaša vjera pod nečijom kontrolom, može se dogoditi najgora moguća situacija. Međutim, u većini slučajeva uvijek postoji rješenje za problem i imate pravo ustati i preuzeti dio svoje kontrole.