HEKLANJE

Popravak kreditne sposobnosti: nemojte se dati prevariti

TEMU APP 100 E KUPON

Oglase vidite u novinama, na TV-u i na internetu. Čujete ih na radiju. Dobivate letke poštom. Možda ćete čak dobiti pozive od telemarketera koji nude usluge popravka kreditne sposobnosti. Svi iznose iste tvrdnje:

“Kreditni problemi? Nema problema!”



“Možemo izbrisati vašu lošu kreditnu sposobnost – 100% zajamčeno.”

“Stvorite novi kreditni identitet – legalno.”

“Možemo zauvijek ukloniti bankrote, presude, založna prava i loše zajmove iz vaše kreditne datoteke!”

Učinite sebi uslugu i uštedite nešto novca. Ne vjerujte ovim izjavama. Oni jednostavno nisu istiniti. Samo vrijeme, savjestan trud i plan za otplatu duga poboljšat će vaše kreditno izvješće.

Znakovi upozorenja

Ako odlučite odgovoriti na ponudu za popravak kreditne sposobnosti, dvaput razmislite. Nemojte poslovati ni s jednom tvrtkom koja:

Jeste li se pitali o tome što morate učiniti s popravkom kredita? Ili vas možda samo zanima treba li vaš kredit popraviti ili ne? Zadnji put kad ste provjerili, niste, ali tko zna što bi se moglo dogoditi za pet godina? Možda već znate da vam treba popravak kreditne sposobnosti, ali niste sigurni želite li to učiniti sami ili platiti usluge tvrtke za popravak kreditne sposobnosti? Ili se možda spremate proći kreditnu provjeru kako biste se kvalificirali za napredovanje u karijeri i nadate se da ćete biti apsolutno sigurni da ćete proći?



Ako je tako, ovdje je sve što morate znati o popravljanju kreditne sposobnosti.

Svaki korak koji poduzmete u popravku kreditne sposobnosti mora se pažljivo procijeniti. Ako ćete to učiniti sami, pripremite se unaprijed čitanjem knjiga za popravak kredita, traženjem savjeta stručnjaka na internetu, kupnjom kompleta za popravak kredita “uradi sam” i tako dalje.

Dok čitate, vidjet ćete da je prva stvar koju će vam svi savjetovati da napravite kopiju svog kreditnog izvješća. Ako ste bili pod dojmom da samo financijske tvrtke, banke i trgovci mogu tražiti kreditno izvješće, varate se. Dokle god tražite kreditno izvješće o vama, svakako možete tražiti kopiju. To bi vas malo koštalo pa se bolje pripremite na potrošnju. Savjetujemo vam da uzmete barem kopije svojih kreditnih izvješća od sljedećih kreditnih ureda: TransUnion, Experian i Equifax jer većina financijskih institucija obično temelji svoje odluke na bilo kojem od kreditnih izvješća gore spomenutih kreditnih ureda.



Imate li sada svoj primjerak? U redu, razmotajte ga i proučite svaku stavku na popisu. Ne zanemarujte ništa, čak ni svoje osobne dosjee jer sigurno niste jedina Lisa Smith u Washingtonu, DC i tko zna imaju li ostale gospođe Smith nezamislive dugove koji su se nekako greškom našli pod vašim dosjeom? Isplati se biti oprezan, u redu. Sada, uz komplet za popravak kredita “uradi sam”, oni će vas sigurno savjetovati o uobičajenim stvarima na koje trebate pripaziti. Iznenadit ćete se kada znate da otprilike trideset posto kreditnih izvješća sadrži stavke. Dakle, tko zna jeste li vi jedan od onih trideset posto?

Na kraju, ako saznate nešto za spor, vrijeme je da ispunite obrazac za sporove i zatim se obratite kreditnom uredu odgovornom za pogrešno kreditno izvješće. Poslušajte naš savjet i iskoristite vrijeme sebi na štetu. Podnesite zahtjeve za sporove tijekom najprometnijih razdoblja u godini poput onih nakon Dana zahvalnosti i Božića.
.
Više informacija dostupno je na http://www.debt-credit-00.info

Mozilla Firefox na Youtubeu

Pratite službeni video kanal Mozilla Firefox na Youtube-u. Saznajte prvi sve novosti iz Firefox svijeta, najnovije savjete i trikove… Budite