HEKLANJE

Poslovanje na mreži – umjetnost bez napora

TEMU APP 100 E KUPON

Korisnici koji prvi put dolaze na internet obično nemaju pojma kako Internet funkcionira. Ono što su vjerojatno najviše čuli jest da ako stvarno žele pronaći nešto trebaju pronaći mjesto koje se zove Google ili Yahoo i u polje za pretraživanje upisati ono što žele.

Oni mogu brzo zaključiti da su te tražilice vrlo slične telefonskim imenicima ili informacijama o biranju broja na telefonu.



Vjerojatno će biti dodatno zapanjeni kada otkriju da mogu obaviti kupnju putem interneta, a zatim će se čuditi kada paket stigne sa predmetom koji su željeli.

U ovom trenutku možda su se navukli na ideju da mogu kupovati iz udobnosti svog doma bez dugih redova, nepristojnih ljudi i službenika koji se ne smiješe.

Svaki vlasnik internetske tvrtke volio bi imati većinu kupaca koji su novi i uzbuđeni zbog internetske kupovine. Nametljive neželjene e-pošte i marketing pod visokim pritiskom izmorili su previše kupaca koji često nemaju osjećaj lojalnosti marki.

Međutim, naporan rad optimizacije za tražilice (SEO) je nagrađen kada novi kupac lako pronađe vašu web stranicu putem tražilice i nadoknadi vam narudžbu. Ne moraju znati za sav posao uložen u razvijanje povjerenja potrebnog za dobro pozicioniranje u tražilicama. Oni ne moraju razumjeti SEO strategije i povratne veze. Ono što znaju je da im je nešto trebalo i da su to brzo pronašli na vašoj stranici pomoću tražilice.

Budući da većina korisnika weba započinje svoje online istraživanje pomoću tražilice, ima smisla raditi na razvoju svog internetskog poslovanja korištenjem metoda koje će vas primijetiti i od strane kupaca i od stranica za pretraživanje.

Sve je veći broj web korisnika koji imaju neku predodžbu o tehnikama povezanim s marketingom web stranice, ali za većinu je svijet online marketinga poput obraćanja nekome na stranom jeziku. Njima to nema smisla i iskreno ih uopće ne zanima.

Možda je najveći problem kada novi vlasnik internetske tvrtke ne shvaća ozbiljno online marketing. Kada vlasnik tvrtke pokuša jednostavno plasirati svoju web stranicu na isti način na koji bi prodavao fizičku trgovinu, stvarno propušta smisao posjedovanja tvrtke na mreži. Njihove će strategije vjerojatno biti promoviranje web stranice na posjetnicama te lokalno i regionalno oglašavanje.



Nemojte me krivo shvatiti, ovo su sjajne izvanmrežne strategije, ali one ne čine ništa za ulazak na globalno tržište jer su samo kupci koji vas pronađu oni koji su dobili karticu ili primili privjesak za ključeve u vašoj neposrednoj regiji.

U baletu su pokreti tečni, a dizanja bez napora. Ovi atletski plesači to mogu jer su istrenirali svoja tijela da graciozno reagiraju dok tapkaju po visoko razvijenim mišićnim skupinama. Publika vidi samo graciozan pokret dok baletan osjeća kako mišići gore.

Ovo je slika koju biste trebali zapamtiti kada su u pitanju vaše online marketinške prakse. Na njima biste trebali raditi s takvom disciplinom da vaša prisutnost na web-mjestu i marketinške prakse izgledaju bez napora. Čine se prirodnima jer ste odradili naporan posao kako bi se činilo lakim, zbog čega je internetski marketing disciplina na kojoj biste trebali raditi svaki dan u određenoj mjeri. Vaša publika (potencijalni kupac) čeka da vas gleda kako plešete.