HEKLANJE

Povećanje grudi: izbor

TEMU APP 100 E KUPON

Povećanje grudi potvrđuje identitet osobe koja se podvrgava takvoj operaciji. Potvrđuje tko su oni sami sebi, a zauzvrat i onima oko sebe. To je zato što općenito postoji vjerojatno nekoliko drugih dijelova tijela koje smatramo značajnijima od ženskih grudi. Bez obzira na nečiji spol ili seksualnu orijentaciju, svi prepoznajemo značaj koji im većina društava pridaje. Bilo dobro ili loše, oni su dio načina na koji definiramo žene, slično kao što tretiramo lica kao dio načina na koji definiramo ljude.

No, za razliku od nove frizure, šminke ili cjelokupne modne promjene, kirurško povećanje grudi ima dublje značenje. To je operacija. Nije nešto što se lako odvaja od osobe. Postaje dio osobe. Zato je osobi koja donosi odluku toliko važno da to čini s određenim stupnjem ugode, razumijevanja, volje da se uđe u proces i podrške bližnjih.



Implantati, u svrhu povećanja grudi, uglavnom su se koristili iz dva razloga: rekonstrukcijski i kozmetički. Bez obzira na razlog, implantati su se promijenili od onih proizvedenih 1970-ih. To je prvenstveno bio njihov dizajn, zbog našeg znanja o njihovom utjecaju na tijelo. Kao takvi, danas znamo puno više o implantatima nego kad su se koristili 1970-ih.

Današnji implantati možda su još uvijek izrađeni od silikonskog gela, ali očito imaju mnogo manji rizik od pucanja od ranijih. Zapravo, dvije glavne vrste: silikonski gel i fiziološka otopina, obje koriste silikonsku ljusku. Međutim, problem puknuća – bilo silikona ili slane otopine – postoji mogućnost, što zahtijeva provjeru implantata. Jedna od glavnih metoda za njihovu provjeru su mamografije.

Korištena kirurška tehnika također se uzima u obzir. Međutim, mnogo toga može ovisiti o kirurgu i samoj osobi. Varijable uključuju sljedeće: preferencije kirurga i količinu postojećeg tkiva dojke gdje će se postaviti implantat. Glavne tehnike su: subglandularna, subfascijalna i submuskularna. Osim toga, postoje različite vrste rezova koje kirurg može upotrijebiti: peri-areolarni, infra-mamarni i aksilarni. Svaka tehnika ima svoje prednosti i nedostatke. Iz tog razloga, preporučuje se da se pojedinac unaprijed posavjetuje sa svojim kirurgom o različitim tehnikama i načinu na koji one mogu utjecati na njih.

Postoji i druga vrsta poznata kao polipropilenski implantati za grudi. Manje su uobičajeni jer ne uključuju upotrebu protetskog uređaja. Njihova je uporaba obično više dokumentirana u industriji videa za odrasle ili trgovine seksom. Također, za takve implantate potrebne su redovite kontrole i zahvati.

Konačno, ovisno o zemlji u kojoj živite, mogu postojati propisi koji se odnose na vrste implantata koji se smiju koristiti. Na primjer, neke zemlje mogu zabraniti upotrebu implantata punjenih silikonskim gelom ili dopustiti njihovu upotrebu samo od slučaja do slučaja. Bez obzira na to, prva konzultacija s kirurgom uvijek je važna, kao i kod svake elektivne operacije.

Hoćemo li živjeti vječno?

Neki stručnjaci tvrde da je osoba koja živi do 1000 godina već rođena. Nedavno su znanstvenici otkrili ljudske gene koji