HEKLANJE

Članak Matematika: Učinak množenja!

TEMU APP 100 E KUPON

Pisanje za internet zahtijeva stvaranje velikog broja članaka kako biste bili zapaženi. Možda ćete pomisliti, “tko ima vremena?” Pa, hoćete ako slijedite nekoliko jednostavnih pravila koja sam ovdje naveo.

1. Podijeli pa vladaj. Vjerojatno je da u svom portfelju imate nekoliko izvrsnih članaka koji su sami po sebi vrijedni čitanja. Ipak, bacite još jedan pogled na ove članke jer oni mogu imati puno više “za govoriti” čitateljima od onoga što vi trenutno imate za reći.



Što vam točno govorim? Evo primjera: jedan od mojih omiljenih i najčitanijih članaka govori o vrhunskoj temi poslovnog zrakoplovstva. Članak opisuje pet vodećih privatnih mlaznih zrakoplova te uspoređuje i suprotstavlja te posebne marke i modele. Moji čitatelji kažu da je članak vrlo informativan i privlačan, ali znam da postoji još pet članaka sadržanih u tom jednom članku. Kako to? Svaka letjelica može i treba biti priča za sebe.

Planiram uzeti izvorni članak i podijeliti različite letjelice i pisati priče o svakoj. Dok sam prije imao jedan solidan članak, od nešto više od 1200 riječi, imat ću dodatnih pet članaka od otprilike 500-600 riječi svaki. Uglavnom, “izdvajam” neke od prethodno napisanih riječi izlažući nekoliko ključnih točaka. U biti, jedan će se članak podijeliti na ukupno šest članaka.

2. Poenta/Kontrapunkt. U ranijim danima informativne emisije, 60 minuta, emisija je sadržavala segment pod nazivom Poenta/Kontrapunkt u kojem su se dva člana osoblja prepirala naprijed-natrag o određenoj temi . Svaka je osoba zauzela pogled dijametralno suprotan gledištu druge i vatromet je započeo.

Ne sugeriram da se svađate sami sa sobom, ali pretpostavljam da ste u prošlosti već napisali vrlo nagnuto mišljenje. Ako je tako, zašto ne kontrapunktirati svoju prethodnu točku? Dahtati! Nije li to čudno? Ne, jer pokazuje da možete objektivno sagledati dvije strane problema, čak i ako se ne slažete s jednom stranom. Sudionici debate to čine cijelo vrijeme dok uče što su njihovi protivnici gledišta i udubljuju se u skladu s tim. Korist za vas je što vaš početni članak služi kao sjajna odskočna daska za drugi članak.

3. Jedan u nizu. Novine često objavljuju najvažnije vijesti tijekom 3 ili 4 dana. Obično počevši od nedjeljnih novina pa idući do sljedećeg utorka ili srijede, priča privlači pozornost čitatelja jednog dana i vraća ih u dane koji slijede. Nazovite ovo onako kako jest — pametnim marketinškim trikom — jer je to način na koji novine mogu povećati svoju nakladu.

Kako ovu formulu možete primijeniti na pisanje članaka? Pa, baš kao što to rade novine, i vi možete učiniti isto: četiri dana priloga zapravo je jedna priča. Zbog duljine članka i želje da vrate čitatelje, urednici uzimaju jednu priču i dijele je. Novinari stvaraju jednu veliku priču, urednici je pretvaraju u četiri, a izdavači je vole jer mogu pridobiti oglašivače za više novca.

Pogodi što? Ako ovu istu metodologiju primijenite na svoj jedan kolosalan članak — za koji će malo ljudi odvojiti vrijeme da ga pročitaju zbog njegove dužine — sada ćete posjedovati četiri upravljiva članka koji imaju bolje izglede da privuku čitateljstvo.



Ukratko, uključivanjem ovih pravila u svoj plan razvoja članka, uskoro ćete pisati više članaka nego što ste napisali prije. Više članaka znači više pažnje za ono što radite, što bi trebalo značiti veću potražnju za vašim uslugama i, nadamo se, više novca u vašem džepu. Ovo je jednostavno Matematika članaka u svom najboljem izdanju.

Tehnike njege noktiju

Što treba i što nemojte u njezi noktiju 1. Što učiniti ” Ostavite nokte bez laka barem povremeno kako biste