HEKLANJE

Prednosti i mane kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice su vrlo zgodne. Nema potrebe da nosite gotovinu; možete jednostavno ponijeti kreditnu karticu sa sobom u trgovinu i naplatiti kupovinu.

Kada kupujete na Internetu ili putem telefona, to je jedini dobar način kupnje putem interneta. Ovo je prikladnije od slanja čeka za plaćanje. No, kao i sve zgodno, posjedovanje kreditnih kartica ima svoje nedostatke.



Ako ne pratite svoje troškove kupnje, mogli biste se naći u nevolji.

Kad uđete u tu trgovinu i predate karticu, ne plaćate odmah gotovinom. To može značiti da ako ne vidite manje novca u svojoj torbici ili novčaniku, možete izgubiti pojam o tome koliko ste potrošili.

Svatko ima tendenciju podcjenjivati ono što troši, a manji iznosi mogu se brzo zbrojiti na kreditnoj kartici, a da to i ne primijetite. To je kao da uzmete način na koji funkcioniraju telefonski računi i primijenite ga na sve što kupite – a to ne može biti dobra ideja.

Također, zamislite scenarij ako imate više od jedne kreditne kartice. Morat ćete konsolidirati svoje troškove na svim njima, kao i one na svojim debitnim karticama da biste dobili ukupnu potrošnju za mjesec.

Možete platiti više kamata nego zaraditi kamate.

U trenutku kada imate nepodmireni dug, plaćate kamate kartičnoj tvrtki. Također plaćate račun za kreditnu karticu čim dobijete plaću, tako da možda nećete imati priliku zaraditi nikakve kamate na svojim bankovnim saldima.

Svojim kreditnim karticama naplaćujete više da biste zaradili više nagradnih bodova.



Što više duga pokažete da možete vratiti, više će vam kartičarske kuće ponuditi u smislu limita i predujma u gotovini. Ponude su toliko atraktivne da je ponekad primamljivo podnijeti zahtjev za više od jedne kreditne kartice. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice također vas pokušavaju natjerati da naplatite više s kreditne kartice tako što vam dodjeljuju nagradne bodove. Rezultat je da na kraju potrošite više jer vas mame izvlačenja, popusti za kupovinu itd.

Ali kreditne kartice mogu biti korisne ako se koriste mudro.

Kada vam hitno treba novac, a jednostavno ga nemate, nema sumnje da vam kreditne kartice mogu biti korisne. Oni su također vrlo koristan način da agencijama za kreditni rejting dokažete da se možete nositi s dugovima, a to se može uzeti u obzir kada podnesete zahtjev za kredit za automobil ili hipoteku.



Samo zapamtite da kad god rukujete kreditnim karticama, morate naučiti kako upravljati svojim financijama. Svedite svoje kredite na minimum i bit ćete boljeg financijskog zdravlja.