HEKLANJE

Pobrinite se za svoju kožu ove zime

TEMU APP 100 E KUPON

Suha koža koja svrbi pogađa više od 80 posto Amerikanaca i može biti najčešća tijekom hladnih zimskih mjeseci – kada vlaga i temperatura pada – što kožu čini posebno osjetljivom na isušivanje i pucanje.

“Hladne temperature i niska vlažnost mogu pridonijeti suhoj, zimi koži”, kaže njujorška dermatologinja dr. Diane Berson. “Važno je posebno se brinuti o koži tijekom zime, posebno za one s osjetljivom kožom. Osobe s osjetljivom kožom trebaju tražiti proizvode bez boja i mirisa.”



Ako imate problema sa suhom kožom, Berson preporučuje da razmislite o sljedećem:

Svi mi želimo da naši solariji traju što duže. Zbog toga neki ljudi kupuju solarije za koje se govori da su izdržljivi. No, solarij traje dugo, a njegov životni vijek može biti i dulji ako se vlasnici o njemu dobro brinu.

Evo nekoliko savjeta za produljenje vijeka trajanja vašeg solarija.
Nakon svake seanse morate učiniti dvije stvari, “pregledati” i “očistiti”. Morate pregledati traku za klik i uvjeriti se da je čvrsto pričvršćena. Također morate pregledati staklo za lice (ako ga imate u solariju) i uvjeriti se da nema pukotina, ogrebotina ili bilo kakvih drugih “mrlja”. Zatim morate očistiti sva važna područja poput akrila za klupu i nadstrešnicu. Koristite samo pravu vrstu tekućine za čišćenje, ne smijete koristiti alkohol ili izbjeljivač. Također je važno koristiti samo meku neabrazivnu krpu i ne zaboravite očistiti jastuk solarija. Prilikom sunčanja pazite da ne koristite losione za sunčanje na otvorenom ili losione na bazi ulja jer će to oštetiti akril. Na kraju, morate očistiti i dezinficirati naočale radi vlastite sigurnosti.

Istu stvar trebali biste učiniti sa svojim solarijem svaki put čak i ako se ne koristi puno, a posebno ako krevet koristi mnogo korisnika. Morate provjeriti ima li na akrilu pukotina, istrošenosti ili mrlja. Zatim očistite jastuk, klupu i akril za baldahin. Također morate čistiti i dezinficirati zaštitne naočale i vanjski dio kreveta svaki dan kada se krevet koristi. Opet, koristite samo odobrenu otopinu za čišćenje i zalihe.
Jednom tjedno, osim pregleda i čišćenja, morate učiniti više stvari kako biste osigurali da vaš solarij bude i ostane u vrhunskom stanju. Svjetiljke morate obrisati prašinu bez korištenja golih ruku.

Zatim morate ukloniti i očistiti unutarnju stranu akrilnih ploča za klupu i nadstrešnicu. Morate obrisati i usisati ventilatore, ventilacijske otvore i ventilacijska crijeva. Pogledajte i provjerite treba li namjestiti napetost amortizera. Ako jest, samo ga namjestite na pravu napetost. Također morate provjeriti postavljene vijke jesu li još uvijek zategnuti. I provjerite kabel za napajanje i konektore klupa-nadstrešnica jesu li i oni dobro pričvršćeni i bez habanja.

Akrilne klupe i nadstrešnice također treba provjeravati mjesečno, a reflektore treba čistiti odgovarajućom otopinom za čišćenje. Pregledajte crijeva za ventilaciju radi optimalne ventilacije i izvršite potrebna podešavanja ako je potrebno. Za dovoljnu ventilaciju, pobrinite se da je krevet najmanje šest inča udaljen od zida ili bilo kojeg slobodnog predmeta. Na kraju provjerite napon koji se dovodi do kreveta. Trebao bi biti u skladu s onima navedenima u smjernicama proizvođača. Ako trebate zamijeniti žarulju, odaberite zamjenske koje odgovaraju preporukama za učestalost.
Kada sve ove stvari učinite sa svojim solarijem, tada ste sigurni da će kvaliteta vašeg solarija trajati dulje i da će vas koštati mnogo manje za održavanje, tako da se zaista isplati.

Popravak kredita besplatno

Ako ste jedan od 42% Amerikanaca koji pate od loše kreditne sposobnosti ili imaju nizak kreditni rezultat (ispod 720), možda