HEKLANJE

7 savjeta za prostraniji kućni ured

TEMU APP 100 E KUPON

Većina poduzetnika koji rade od kuće sjećaju se dana kada je njihov kućni ured bio potpuno nov. Sve je izgledalo tako profesionalno s novokupljenom opremom i namještajem. Bilo je vrlo malo nereda ili nereda. Nekoliko mjeseci kasnije, osvrćemo se oko sebe kako bismo pronašli područja pretrpana hrpama papira, diskova i datoteka iz našeg svakodnevnog rada; ne izgleda više tako uredno ni profesionalno.

Za pravilan rad nije važno samo organizirati svoj ured, već i imati dovoljno prostora u samom uredu. Imati prostor za rad pomoći će vam da ostanete motivirani i nadahnuti za obavljanje dnevnih zadataka. Pomaže vam da ostanete usredotočeni na ono što radite umjesto da vas živcira sav nered oko vas. Evo nekoliko savjeta kako svoj kućni ured održati prostranim i funkcionalnim.



1. Riješite se svega nereda. Sve što ne služi svrsi ili je potrebno za vaš svakodnevni rad mora otići. Stare bilješke ili nacrti radova koji su prošli svoj datum prodaje? Riješi ih se. Svi papiri koji nisu potrebni šalju se na recikliranje. Jednostavan.

2. Montažni ormarići izvrstan su način za uredno pohranjivanje uredskih predmeta. Ormar srednje ili velike veličine stat će više stvari i spriječit će gomilanje papira u male planine na podu i vašem stolu. Ako ih montirate na zid, vaš podni prostor neće biti pojeden još više uredskog namještaja.

3. Predmeti koji nisu radni. Pogledaj svoj stol. Koliko je od tih predmeta zapravo potrebno za vaš rad, a koliko je samo beskorisnih dodataka koji su ostali tijekom vremena? Riješite se predmeta koji ne služe svrsi.

4. Oblik vašeg stola ovdje igra veliku ulogu. Imati radni stol u obliku slova U ili L dat će vam više prostora jer možete sjediti “u” obliku stola što vam daje više prostora nego što možete zamisliti. Koristite male ladice stola za pohranjivanje dodatnog uredskog pribora poput olovaka, spajalica, pečata i tako dalje.

5. Pospremite ožičenje. Ako koristite računalo i telefon, žice će visjeti posvuda iza ili ispod vašeg stola. Ne samo da ovo izgleda loše, već može biti i opasno – ljudi se mogu spotaknuti o te stvari. Moj pas voli biti uhvaćen u bilo kakve labave žice i pokušavati odvući računalnu opremu s mog stola.

6. Važno je i koliko je svjetla u prostoriji. Dobra rasvjeta učinit će svaki ured prostranijim. Uvijek pustite što više prirodnog svjetla. Navečer imajte dosta podnih ili stolnih svjetiljki kako biste bili sigurni da ne sjedite u gotovo mrkloj noći dok pokušavate raditi.

7. Police također mogu biti vrlo zgodne. Jedna ili dvije velike police u vašem kućnom uredu pružit će vam prostor za pisače, faks uređaje i datoteke. Ja osobno svoj pisač držim na polici dalje od stola. Zašto? Jer zauzima previše prostora, a ja ga još uvijek mogu dohvatiti s mjesta na kojem sjedim.



Korištenjem bilo kojeg od gore navedenih savjeta dobit ćete više prostora u svom kućnom uredu. Taj prostor vam omogućuje da psihički i fizički dišete u toj prostoriji i izvučete maksimum iz svakog radnog dana. To dugujete sebi i svom poslu.