HEKLANJE

Jeftini promotivni proizvodi dobri su za vaš proračun – ali mogu li naštetiti vašem poslovanju?

TEMU APP 100 E KUPON

Nije tajna da ljudi vole primati besplatne darove. Samo promatrajte nečiji izraz lica kada primi dar. Razmislite o darovima koje ste dobili. Potražite predmete koje su vam drugi dali po svom uredu ili prostoriji – vjerojatno se sjećate tko vam je koji dar dao.

U poslovnom svijetu darivanje promotivnih artikala nije samo pametna reklama, već će se primatelji vaših darova osjećati cijenjenima i cijenjenima, a to je točno ono što želite da se osjećaju vaši klijenti i zaposlenici.



No jesu li jeftini promotivni proizvodi dobra ideja? Kao i kod svega što možete kupiti, postoje jeftini proizvodi i postoje kvalitetni proizvodi. Nitko ne želi potrošiti više novca nego što mora, pa kako pronaći pravu ravnotežu između cijene i kvalitete?

Kada kupujete idealne promotivne proizvode, pronaći ćete promotivne artikle u mnogim cjenovnim razredima. Čak iu istoj kategoriji proizvoda, kao što su promotivne olovke, cijene mogu varirati od 0,20 USD centi do preko 20 USD!

Mnoge tvrtke u pokušaju da izvuku najviše za svoj proračun kupit će najjeftiniji promotivni artikl koji mogu pronaći. Dok je kupnja jeftinih promotivnih proizvoda razumljiva s računovodstvene točke gledišta, iz perspektive imidža tvrtke to može biti katastrofalno. Kakav imidž ostavljate svojim klijentima ako promotivni poklon koji im pošaljete pokvari nekoliko dana kasnije? Ili čemu služi promotivna olovka ako tjedan dana kasnije ostane bez tinte. Predstavlja li to sliku pouzdanosti i trajnosti? Ili slika slabe tvrtke koja smanjuje troškove kako bi smanjila troškove.

Promotivni proizvodi izvrstan su alat za dodavanje u vaš marketinški arsenal. Oni su vrlo skriveni oblik oglašavanja. Razmislite o svom životu… ako kod kuće imate magnete za hladnjak, možda za svoj omiljeni restoran za dostavu pizze – točno znate gdje možete pronaći njihov broj telefona kada ste gladni. Ako vam je pizzerija upravo dala običnu posjetnicu ili papirnati jelovnik, velika je vjerojatnost da će se kartica s jelovnikom zagubiti ili, vjerojatnije, zaboraviti jer nije negdje gdje je možete lako vidjeti.

Stoga svakako razmislite o promotivnim proizvodima koji će na neki način biti korisni i ostavljeni na otvorenom ili redovito korišteni. Sjajni primjeri uključuju šalice za kavu, otvarače za pisma, zidne kalendare i stolne satove.

Odaberite kvalitetu umjesto jeftinih promotivnih proizvoda i vaš novac za oglašavanje bit će dobro potrošen i odlična investicija.

Napuštena

Vika ima gotovo četrdeset godina. Iza njega – tri neuspješna braka. Pa, koliko neuspješno – stečeno je dvoje djece, ali