HEKLANJE

Najljepše ljubavne fraze u književnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Ljubav je možda najprisutniji osjećaj u književnosti i poeziji. Evo nekoliko nezaboravnih ljubavnih fraza koje su napisali najveći autori svih vremena. Mnoge ljubavne fraze u književnosti su nezaboravne. A kako bi i moglo biti drugačije: književnost je uvijek bila glasnogovornik razočaranja, boli, najljepših priča o ljubavi i napuštenosti. Ljubav i poezija su nerazrješivi. Izbor najljepših ljubavnih fraza zasigurno je proizvoljan i osoban .
Za ovaj smo članak odabrali pet, ali dobro je istaknuti da postoji mnogo drugih koji zaslužuju biti dijelom ovog popisa.
Sve ove fraze mogu izraziti bitna značenja vječnog i univerzalnog osjećaja . Najljepše ljubavne fraze u literaturi pokušavaju opisati osjećaj koji je teško u potpunosti razumjeti . Ovo su neki od njih.
5 najljepših ljubavnih fraza
1. Tolstoj
Lev Tolstoj dao nam je jednu od najljepših ljubavnih fraza u književnosti. O suštini ovog osjećaja govori govoreći: “Tko poznaje samo svoju suprugu i volio ju je, poznaje žene više nego onaj koji ih poznaje tisuću”.
Izraz naglašava da se znanje o ljubavi ne mjeri brojem ljubavnika, već intenzitetom veze. Ukratko, istinsku ljubav ne otkriva proživljavanje desetaka iskustava, već posvećivanjem tijela i duše važnoj vezi.
2. Ljubav i božanstvo
Jorge Luis Borges napisao je ovu lijepu rečenicu o ljubavi: “Zaljubiti se znači oživjeti religiju čiji je bog pogrešiv” . Kako ga kriviti: postoje ljubavi koje postaju prava religija, koje se približavaju svetom osjećaju, zbog kojih štujemo one koje volimo.
Međutim, kako Borges ističe, u tom se slučaju štuje lažni Bog. To nije biće s onu stranu, već ljudsko biće.
Za razliku od religioznog Boga, ovaj lažni bog može biti u krivu. Vrijedno je prisjetiti se da je Borges, u ovom slučaju, riječ o zaljubljivanju, a ne o ljubavi koja raste nakon ove prve faze veze.
3. Najljepše ljubavne fraze: ljubav znaju samo ludi ljudi
Jednu od najljepših ljubavnih fraza u književnosti napisao je Julio Cortázar. Kaže: „U ljubavnim stvarima ludi su oni koji najviše znaju . Ne tražite ljubav od inteligentnih, oni vole inteligentno, što je kao da nikada niste voljeli ”.
Izraz naglašava da je razum prepreka u ljubavi. Ako previše razmišljate, nemoguće je voljeti. Računici i logici nije mjesto u ljubavi. Stoga samo oni koji puste stvarno znaju što je to. Oni koji namjeravaju usvojiti logiku, nikada neće znati što je prava ljubav.
4. Najljepše ljubavne fraze: volim te unatoč svemu
Ako nam uzvrati netko koga volimo, bez sumnje je jedan od najvećih izvora sreće u životu. Voljeti uvijek donosi sreću , ali samo kada je osjećaj u potpunosti uzvraćen, zadovoljstvo je neopisivo, više nego prekrasno.
Zašto? Victor Hugo je, kaže s ove rečenice: „ Najviše sreća života je biti voljen za ono što je vas ili, bolje rečeno, biti voljen, unatoč tome što si ti.” Kad nas druga osoba istinski voli, oprašta nam greške i neuspjehe: to je način da nas spasi od sebe.
5. Prava ljubav
Ako govorimo o najljepšim ljubavnim frazama u književnosti, ne možemo ne spomenuti Antonija Gala : „ Prava ljubav nije samoljublje, ona je ono što ljubavnika čini otvorenim za druge ljude i život; ne opsjeda, ne izolira, ne odbija, ne progoni: jednostavno prihvaća ”.
U ovoj lijepoj rečenici Gala govori o ljubavi kao o sili koja daje život, a ne koja ga oduzima. To je djelatna snaga koja se ogleda u dobrobiti drugoga, izvlačeći voljenu osobu iz njezine ljuske i pružajući joj mogućnost da se otvori svijetu. Ali prije svega, prihvaćajući ga takvog kakav jest.

Blagodati pšenice

Danas se sve više pažnje posvećuje zdravoj prehrani. Zahvaljujući tome, prirodni proizvodi koji su nezasluženo zaboravljeni vratili su se na