HEKLANJE

Uvod u estetsku stomatologiju

TEMU APP 100 E KUPON

Bijeli, ravnomjerno oblikovani zubi naglašavaju ljepotu vašeg lica. Estetska stomatologija nudi mnoge mogućnosti liječenja za ljude koji žele poboljšati svoje zube. Metode mogu biti jednostavne poput izbjeljivanja zubi ili složene poput proteza i premošćavanja.

Kako funkcionira izbjeljivanje zubi?
Proizvodi za izbjeljivanje zubi koriste materijale koji se sastoje od peroksida kako bi zubi dobili bijel i čist izgled. Možete posjetiti kozmetičkog stomatologa ili koristiti sustav za izbjeljivanje kod kuće. Kućni sustavi koriste 20% peroksid, ali je to duži proces, koji traje dva tjedna. Estetski stomatolozi će započeti proces uklanjanjem svih karijesa sa zuba i osiguravanjem zdravog zubnog mesa. Zatim se primjenjuje dentalni sustav za zaštitu zubnog mesa. Zatim se na zube dodaju gelovi. Ponekad se za početak procesa izbjeljivanja mogu koristiti svjetla visokog intenziteta zajedno s 35% peroksidom. Svjetlost će oksidirati mrlje na zubima, što će rezultirati aktivacijom peroksida. Primijetit ćete da su mrlje izblijedjele nakon sat vremena, pa će vaši zubi izgledati svjetlije.



Što je oblikovanje zuba?
Oblikovanje zuba je najosnovniji zahvat i traje pola sata. Preoblikuje neželjeni oblik zuba. Estetski stomatolog može u potpunosti promijeniti oblik Vaših zubi ili oblik gornjih zubi kako bi se uskladili s donjim. Čak i uklanjanje male količine zubne cakline neće uzrokovati nikakvu štetu ni dugoročno ni kratkoročno.

Što su porculanske ljuskice?
Porculanske ljuskice ili ljuskice su porculanske ploške koje poboljšavaju izgled prednjih zuba. Također pokrivaju bilo kakvu štetu nanesenu zubima. Imaju iste učinke kao proteze ili umjetni zubi. Kozmetički stomatolog mogao bi objasniti prednosti i mane ovog tretmana.

Što je smola?
Smole se kratko zadržavaju na zubima kako bi se poboljšao njihov izgled. Koristi se za liječenje čipsa i karijesa. Ostruge i šupljine ispunjene su bijelim plombama. Nedostatak je što ove smole mogu nakon nekog vremena izgubiti boju, čime se gubi prirodan izgled.

Što je Bonded-Bridge?
Vezani most je zub od porculana ili smole s metalnim ili smolnim krilima s obje strane. Ispunjava prazninu koju je ostavio zub koji nedostaje. Kozmetički stomatolog uklanja malu količinu cakline sa zuba s obje strane rupe, a zatim se spojeni most pričvrsti na zube kako bi ispunio rupu.

Što je Gum-lift?
Podizanje zubnog mesa ili gingivektomija uključuje uklanjanje dijela zubnog mesa kako bi se ujednačilo i zubi izgledali duže. Liječi gumene osmijehe. Kozmetički stomatolog mogao bi dovršiti proces u jednom ili dva sastanka.

Što su aparatići?
Proteza ili ortodoncija ispravlja razmake između zuba, dajući im ujednačen izgled. To je dvogodišnji proces pomoći djeci i mladima. Kozmetički stomatolog dodao bi aparatić u jednoj sesiji.

Kako se hladnjak hladi?

Hladnjaci su jedan od najvažnijih izuma našeg stoljeća. Postali su neizostavni dio naše svakodnevice jer služe i za hlađenje i