HEKLANJE

Kako se hladnjak hladi?

TEMU APP 100 E KUPON

Hladnjaci su jedan od najvažnijih izuma našeg stoljeća. Postali su neizostavni dio naše svakodnevice jer služe i za hlađenje i za čuvanje hrane. Tko od nas ne bi bio zadovoljan ledeno hladnom sodom iz hladnjaka u ljeto? Kako se hlade hladnjaci koji imaju tako velik utjecaj na naš život?
Kompresor komprimira rashladni plin u rashladnom sustavu. Povećava se temperatura i tlak komprimiranog rashladnog sredstva. Rashladni plin izlazi iz kompresora i dolazi u kondenzator. Kako rashladni plin prolazi kroz cijev kondenzatora, toplina se baca iz kondenzatora u vanjsku okolinu jer je njegova temperatura viša od temperature okoline. Kao rezultat prijenosa topline, temperatura rashladnog plina opada. Ali tlak je i dalje visok i rashladno sredstvo prelazi u tekuću fazu. kondenzator dolazi u kapilarnu cijev. Pritisak rashladnog sredstva i temperatura isparavanja smanjuju se prolazeći kroz kapilarnu cijev. Kao rezultat vrućine, on se vraća natrag u plinsku fazu. komprimira se. Ciklus se nastavlja na ovaj način.
Kao rezultat ovog procesa, hranu možemo dugo skladištiti i hladiti.

Upravljanje novcem 101

Upravljanje novcem velik je zadatak. Ali ako želiš proći u ovom svijetu, to je nešto što moraš učiniti. Za neke

Operacija očnih kapaka

Oči osobe vjerojatno su najupečatljivija značajka njenog lica. Čak i ako ljudi nemaju najsavršeniji nos, najglađu kožu ili najsjajnije usne,