HEKLANJE

U kojem trenutku svog poslovanja trebate inkorporirati?

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste poslovali i pitate se kada biste se trebali osnovati, trebali biste znati da u bilo kojem trenutku možete ozvaničiti svoje poslovanje. Možda ste predstavnik neke tvrtke i prodajete njihove proizvode? Možda imate uslugu košenja travnjaka i brinete se oko poslovanja i osnivanja? Ne postoji posebno vrijeme u poslovnom svijetu kada biste trebali postati pravni posao. Međutim, ako vidite da vaš posao napreduje, a želite postati LLC ili osnovati društvo, nema razloga da to odgodite.

Postati legalan posao i imati dozvolu za poslovanje u državi u kojoj poslujete ima potpunog smisla. Pogotovo ako vam je posao stvarno krenuo. Inkorporiranje može zaštititi vas i vašu osobnu imovinu. Ako bi vaše poduzeće bilo tuženo ili se zaduživalo, isplatilo bi se imati to LLC na kraju vašeg imena.



S mnogo različitih subjekata koje možete izabrati kada postanete registrirani, morat ćete donijeti neke odluke. Svi subjekti nude osobnu zaštitu vlasnicima osim jednog, a to je DBA, također poznat kao Doing Business As. Ovaj entitet zahtijeva da vlasnici budu osobno odgovorni za sva pravna pitanja, kao i za dug. Međutim, ostali subjekti nisu pokriveni za vlasnike ili članove tvrtke.

Bilo da tek počinjete s poslom ili već neko vrijeme poslujete pod svojim osobnim imenom, nikad nije kasno za osnivanje. Samo budite sigurni da razumijete entitete i odaberite onaj koji je najbolji za vas i vaše poslovanje. Ako trebate pomoć pri odabiru i razumijevanju entiteta, poslovni odvjetnik moći će vam pomoći s tim.