HEKLANJE

Povećanje grudi – što apsolutno morate uzeti u obzir pri odabiru kirurga

TEMU APP 100 E KUPON

Povećanje grudi je operacija namijenjena povećanju grudi. Žene koje su nezadovoljne malim grudima, ponekad nakon trudnoće ili gubitka težine, često traže ovu operaciju povećanja grudi.

Ako razmišljate o povećanju grudi implantatima, sljedeće informacije će vam pružiti dobar uvod u postupak. Za detaljnije informacije o tome kako vam ovaj postupak može pomoći, preporučujemo da se obratite plastičnom kirurgu koji je certificiran ili je završio program specijalizacije koji uključuje poduku o ovom postupku.



Vrste implantata

Implantat za grudi je silikonska školjka ispunjena ili silikonskim gelom ili otopinom slane vode poznatom kao fiziološka otopina.

Zbog zabrinutosti da nema dovoljno informacija koje pokazuju sigurnost implantata za grudi punjenih silikonskim gelom, Uprava za hranu i lijekove (FDA) je odlučila da novi implantati punjeni gelom, u ovom trenutku, trebaju biti dostupni samo ženama koje sudjeluju u odobrenim studije. Neke žene kojima je potrebna zamjena implantata također mogu ispunjavati uvjete za sudjelovanje u studiji.

Implantati punjeni fiziološkom otopinom i dalje su neograničeno dostupni pacijentima za povećanje grudi, do daljnje revizije FDA. Trebali biste pitati svog liječnika više o specifičnostima odluka FDA.

Vrsta reza također može kategorizirati ove implantate.

1) U pregibu dojke: ovo dobro skriva ožiljak ako se zadeblja. Pruža najlakši i najsigurniji pristup kirurgu i najčešće se koristi. Izvrstan kirurg trebao bi moći izvesti operaciju kroz rez od točno jednog inča.

2) Oko bradavice: Ovo je često vrlo tanak ožiljak; ako ne, bit će vrlo vidljivo. Najveći rizik korištenja ovog reza je gubitak osjeta u bradavici koji se može dogoditi do 50% vremena.



3) U aksili: Ovo je popularan način pristupa kada se implantat stavlja ispod mišića, ali se može koristiti i preko mišića. Jedna od implikacija ožiljka na ovom području je da ako se zadeblja, podizanje ruke na plaži ili u dekoltiranoj haljini bit će mrtav znak da imate implantate. Ovaj rez također jako otežava pravilno postavljanje implantata. Nažalost, nije neuobičajeno vidjeti pacijente s implantatima koji su zbog ovakvog pristupa postavljeni previsoko na prsima.

4) Kroz pupak: Operacija se izvodi kroz dugu cijev koja se naziva endoskop. Iako ožiljak može biti neprimjetan, gotovo je nemoguće disecirati dovoljno velik džep za postavljanje implantata na ovaj način. Stoga se koristi metoda stvaranja prostora puhanjem disecirajućeg balona koji otvara prostor. Time se ne stvara dovoljno velik džep za implantat, tako da se može vidjeti njegov obris, što daje vrlo neestetski izgled. Ako dođe do krvarenja, njegovo zaustavljanje može biti vrlo teško. Nadalje, budući da se implantat može ostrugati i oslabiti kada se gura kroz endoskop, proizvođači implantata ne jamče za svoje proizvode u slučaju curenja.

Nakon operacije



Vaše grudi će biti omotane zavojem od gaze kao i čvršćim zavojem za zaštitu i potporu nakon operacije povećanja grudi. Također možete imati drenažne cijevi koje izlaze iz reza nekoliko dana, kako bi pomogle u drenaži viška tekućine. Važno je da uzimate lijekove koje Vam je propisao liječnik. Netko će vas morati odvesti kući i možda ćete trebati pomoć kod kuće tijekom sljedećih nekoliko dana.

Trajanje implantata

Povećanje grudi povećava grudi za vrijeme trajanja implantata. Upamtite također da veće grudi padaju brže od manjih grudi, a to također čine i povećane grudi. Moguće je da ćete u kasnijim godinama trebati operaciju kako biste ispravili opuštenost ako odlučite imati velike implantate. Gravitacija nažalost nema izuzetaka.



Ljepota tijela

Pravilno njegovanje kože, korištenje odgovarajuće šminke, kombiniranje odjeće u stilu koji vama odgovara- sve to pomaže da izgledate mlado i