HEKLANJE

Povećanje grudi

TEMU APP 100 E KUPON

Želja žene je da izgleda dobro na bilo koji način. Ovo nije samo da bi privukla suprotni spol, već i da bi se osjećala dobro u sebi. Upravo za tu potrebu izumljeno je na tisuće kozmetičkih proizvoda i tehnika ljepote. A jedan od tih raznih izuma za poboljšanje izgleda moderne žene je povećanje grudi.

Želja za bujnijim grudima možda je proizašla iz načina na koji dečki lude za ogromnim dojkama. Isto tako, vidjeti drugu ženu sa čvrstim i ogromnim grudima, a sebe vidjeti kako joj nedostaju neki dijelovi svakako stvara val nesigurnosti koji može utjecati na nečije samopoštovanje i samopouzdanje.



Mnogima to možda ne izgleda kao velika stvar, ali za žene koje su žrtve ove nesigurnosti, moglo bi biti. A budući da te žene ne mogu pronaći vjerodostojno nekirurško rješenje problema o kojemu je riječ, za odgovore se obraćaju operaciji povećanja grudi.

Doista, operacija povećanja grudi već je promijenila mnoge živote. Sve više i više žena izlazi iz ordinacija kirurga dojke s više samopouzdanja jer sada imaju novi par čvršćih grudi kojima se mogu razmetati. Brojke koje je dao Američki odbor za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju lica pokazuju da je povećanje grudi drugi najpopularniji kirurški zahvat u 2005. To pokazuje visoku razinu povjerenja koje žene daju području kirurgije povećanja grudi, kako su se metode i tehnike razvijale proizvesti vrlo učinkovite i vrlo sigurne operacije.

Cilj povećanja grudi je povećati veličinu grudi upotrebom implantata za grudi. Može se koristiti za povećanje malih grudi, uravnoteženje grudi koje se razlikuju po veličini ili čak ispravljanje smanjenja volumena grudi nakon trudnoće, dojenja ili gubitka težine. Žene koje su podvrgnute mastektomiji također mogu koristiti povećanje grudi za rekonstrukciju grudi.

Povećanje grudi može se izvesti u kirurškoj ordinaciji, ambulantnom kirurškom centru ili bolnici. Kirurg može odabrati lokalnu anesteziju sa sedacijom ili opću anesteziju. Kirurg za povećanje grudi napravi rezove obično unutar nabora ispod dojke, oko areole ili u pazuhu. Nakon izrade reza, implantat dojke se umeće ili izravno iza tkiva dojke ili ispod mišića prsnog zida. Kirurg naglašava da se implantati postavljaju u sredinu odmah ispod bradavica prije zatvaranja rezova.

Nakon operacije pacijentica čeka nekoliko dana prije nego što se skine povez koji je stavljen preko dojke. Do tada će se kao zamjena koristiti kirurški grudnjak. Bol, modrice i otekline uobičajene su neugodnosti. Grudi se čak mogu činiti osjetljivima na simulaciju nekoliko tjedana. Fizičke aktivnosti koje dojke izlažu fizičkom kontaktu moraju se izbjegavati kako bi se osigurao siguran oporavak i izbjegle komplikacije. Međutim, pacijenti se mogu vratiti na posao za nekoliko dana. Konci se uklanjaju unutar sedam do deset dana nakon operativnog zahvata.