HEKLANJE

Prava krađa – ponude zaštite od gubitka kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

“Nazvala me žena koja je rekla da trebam osiguranje od gubitka kreditne kartice. Mislio sam da postoji zakon koji ograničava moju odgovornost na 50 dolara za neovlaštene troškove. Ali rekla je da se zakon promijenio i da su sada ljudi odgovorni za sve neovlaštene naplate na njihovom računu. Je li to istina?”
Ne kupujte teren – i ne kupujte osiguranje “zaštite od gubitka”.

Telefonski prevaranti lažu kako bi naveli ljude da kupe bezvrijedne programe zaštite od gubitka kreditne kartice i programe osiguranja. Ako niste odobrili naplatu, nemojte je platiti. Slijedite procedure izdavatelja svoje kreditne kartice za osporavanje troškova koje niste odobrili. Prema Federalnoj komisiji za trgovinu, vaša odgovornost za neovlaštene troškove ograničena je na 50 USD.



FTC kaže da su bezvrijedne ponude zaštite od gubitka kreditne kartice popularne među lažnim promotorima koji pokušavaju iskoristiti neizvjesnost potrošača. Kao rezultat toga, agencija upozorava potrošače da izbjegavaju poslovanje s pozivateljima koji tvrde da:

• odgovorni ste za više od 50 USD u neovlaštenim terećenjima na računu vaše kreditne kartice;

• potrebna vam je zaštita od gubitka kreditne kartice jer računalni hakeri mogu pristupiti broju vaše kreditne kartice i naplatiti tisuće dolara s vašeg računa;

• računalni bug mogao bi lopovima olakšati neovlašteno terećenje računa vaše kreditne kartice; i

• oni su iz “odjela sigurnosti” i žele aktivirati zaštitnu značajku na vašoj kreditnoj kartici.

FTC savjetuje potrošačima da ne daju osobne podatke – uključujući brojeve kreditnih kartica ili bankovnih računa – putem telefona ili interneta osim ako nisu upoznati s tvrtkom koja ih traži. Prevaranti mogu koristiti vaše osobne podatke za počinjenje prijevare, poput krađe identiteta.

Tu netko koristi neke vaše osobne podatke, kao što je broj računa vaše kreditne kartice, broj socijalnog osiguranja, majčino djevojačko prezime ili datum rođenja, bez vašeg znanja ili dopuštenja za počinjenje prijevare ili krađe. Previše čest primjer je kada kradljivac identiteta koristi vaše osobne podatke kako bi otvorio račun kreditne kartice na vaše ime.



Budite pametni i naučite ono za što ste osobno odgovorni. Zaštitite svoje kreditne kartice i svoj identitet.

Kako povećati AdSense zaradu?

AdSense zarada može biti prilično beznačajna, ako ne postavite pravilno oglasne jedinice na vaš sajt. Kada postavljate oglasne jedinice na