HEKLANJE

Prednosti kontaktnih leća u odnosu na naočale

TEMU APP 100 E KUPON

Funkcionalne prednosti kontaktnih leća u odnosu na naočale mogu se osjetiti u područjima kao što su sport, rad u vlažnim uvjetima i također u zanimanjima gdje naočale mogu biti vrlo nezgodne i možda neće biti kompatibilne kada se koristi oprema poput posebnih pokrivala za glavu. Kontaktne leće nude i estetske prednosti jer ne mijenjaju sliku osobe koja ih nosi.

Kada se kontaktne leće pravilno nose na rožnici oka, vid je vrlo sličan prirodnom vidu. Predmeti se vide u pravoj veličini i položaju bez ikakvih izobličenja slike. Kada se nose naočale, udaljenost između naočala i oka varira zbog čega predmeti izgledaju manji ili veći od stvarne veličine, položaja itd.



Kontaktne leće se ne mijenjaju pokretima tijela, kao u slučaju sporta ili sličnih aktivnosti. Ostaju stabilni pružajući stabilan i jasan vid nositelju. Kada se nose naočale, vid je nestabilan tijekom kretanja ili trčanja, što zauzvrat utječe na performanse nositelja.

Kontaktne leće pružaju bolji i širi periferni vid od naočala. Kontaktne leće pomiču se s pokretima očiju i nositelj uvijek gleda kroz najčišći dio leće koji se naziva optička zona. Kada se nose naočale, one blokiraju periferni vid. Kada se oči pomaknu u stranu, vid je daleko od optičkog centra što dovodi do iskrivljenog i zamagljenog vida.

Kontaktne leće ne pare zbog topline tijela ili znojenja. Također se niti magle kad su izloženi hladnom vremenu niti se prskaju na kiši. S druge strane, naočale se magle i nositelj ne može u potpunosti vidjeti tijekom kiše.

Kontaktne leće ne ostavljaju tragove na nosu i vrlo su ugodne za nošenje. Ne osjeća se pritisak na uši, sljepoočnicu ili nos za razliku od naočala. Također, naočale klize s nosa tijekom znojenja.

Kao što je već rečeno, kontaktne leće ne mijenjaju izgled osobe. Blagodat su za djecu koju često hapse u školi zbog nošenja naočala. Kontaktne leće pružaju i fizičku i psihičku udobnost korisniku.

Također, nakon operacije katarakte kontaktne leće pružaju potrebnu zaštitu više od naočala. Kontaktne leće pružaju odgovarajuću korekciju kada je vidna oštrina očiju veća od 2,5 dioptrije, što s naočalama nije moguće.

Što mi daje ženstvenost?

Pokazalo se da ženstvenost uvelike mijenja život žene. Ako ga ne zakucate u kut, već se uključite u njegov razvoj