HEKLANJE

Prednosti korištenja kreditne kartice za mjesečne troškove

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditna kartica može biti odličan alat za upravljanje vašim mjesečnim životnim troškovima. Korištenje vaše kreditne kartice za naplatu svih vaših računa i kupnji može vam olakšati život. Kada se koristi mudro, ovaj pristup može uštedjeti vrijeme i pomoći vam da povećate program nagrađivanja vaše kreditne kartice.

Uspostavite proračun



Prvi korak za uspješnu provedbu ove strategije je postavljanje mjesečnog budžeta. Kada postavite ograničenja za sebe, možete biti sigurni da nećete naplatiti više na svojoj kartici nego što možete platiti na kraju svakog mjeseca. Počnite sa svojim mjesečnim računima (komunalije, hipoteka, plaćanje automobila itd.), dodajte svoje varijabilne mjesečne troškove (hrana, plin, zabava itd.) i usporedite ih sa svojim ukupnim mjesečnim prihodom kako biste odredili svoje ograničenje u svakom području. Većina kreditnih kartica ima mrežni pristup koji će vam omogućiti da pazite na svoje kupnje.

Plaćanja

Ako je moguće, postavite svoje račune tako da svaki mjesec automatski terete vašu kreditnu karticu. Imajte na umu da možda neće biti moguće naplatiti svaki mjesečni trošak na vašoj kartici, ali svejedno možete iskoristiti ovaj pristup za preostale troškove. Prilikom odabira kreditne kartice vodite računa o tome prihvaćaju li je trgovine u kojima obično kupujete.

Olakšajte teret vođenja evidencije

Obavljanje svih kupnji kreditnom karticom može olakšati vođenje evidencije. Umjesto da imate mnogo transakcija koje morate zabilježiti u registar čekovne knjižice tijekom mjeseca, imate samo jednu: ček koji napišete za otplatu salda svoje kreditne kartice. To čini mnogo jednostavnijim saldo vaše čekovne knjižice.

Vaš bankovni izvod je evidencija svih transakcija koje su se dogodile na vašem računu tijekom mjeseca. Plaćajući većinu troškova svojom kreditnom karticom, smanjujete broj transakcija koje se pojavljuju na ovom izvodu. Smanjen broj transakcija olakšava usporedbu s vašim registrom čekovnih knjižica. Ne samo da to može uštedjeti mnogo vremena, već značajno smanjuje marginu pogreške u vašim zapisima olakšavajući uočavanje pogrešaka.

Maksimizirajte programe nagrađivanja kreditnih kartica



Stavljanje svih vaših troškova na kreditnu karticu koja nudi nagrade omogućuje vam da izvučete maksimalnu korist od ovih programa. Što više teretite na karticu, to više nagrada zarađujete. Na primjer, recimo da upotrebljavate karticu s nagradom “povrat novca” koja plaća 1% za svaku kvalificiranu kupnju. Ako je vaš budžet za mjesečne troškove 2.000,00 USD i koristite svoju nagradnu karticu za plaćanje svih troškova, možete zaraditi 20 USD mjesečno. To ukupno iznosi dodatnih 240 USD svake godine, samo za pametno korištenje vaše kreditne kartice. Ne zaboravite druge programe nagrađivanja, poput nagrada za putovanja ili kredita za trgovine. Prilikom odabira kartice s kojom ćete isprobati ovaj pristup, uzmite u obzir koji će program nagrađivanja biti najpovoljniji za vas i vašu obitelj.

Neke stvari koje treba imati na umu

Prilikom odabira kartice obratite pozornost na naknade, razdoblja počeka i kamate. Uvjerite se da su prednosti stavljanja svega na karticu veće od ovih troškova ili drugih neugodnosti. Osim toga, zadržavanje unutar proračunskih ograničenja ključno je za uspjeh ovog pristupa. Morate otplatiti svoju kreditnu karticu svaki mjesec kako bi bilo koja od gore navedenih prednosti bila isplativa.



Plaćanje mjesečnih troškova kreditnom karticom može pojednostaviti stvari i pomoći vam da iskoristite svoj program nagrađivanja kreditnom karticom. Mudro odaberite svoju karticu uspoređujući kamatne stope, naknade i programe nagrađivanja. Odredite proračun, postavite svoja plaćanja, ostanite unutar svojih ograničenja i počnite uočavati prednosti.

Podaci o stečaju: neke osnove

Naći se u teškoj financijskoj situaciji može biti zastrašujuće. Suočavanje s mogućnošću bankrota može biti još strašnije, pogotovo zato što

Heklački uzorci i dizajni

U svijetu Heklanja, uzorci su poput glazbe nota – svaki ima svoju priču i ljepotu. Heklački uzorci i dizajni predstavljaju