HEKLANJE

Prednosti osnivanja tvrtke danas

TEMU APP 100 E KUPON

Osnivanje je standard za mnoge u današnjem poslovanju zbog razine zaštite koju pruža u zaštiti vaše osobne imovine od potraživanja vjerovnika i tužbi.

Osnivanje korporacije uključuje podnošenje Statuta (također nazvanog Povelja, Potvrda o osnivanju), s popisom svrhe korporacije, njezinog glavnog mjesta poslovanja te broja i vrste dionica.



Važno je pažljivo razmotriti vrstu poslovnog subjekta koja vam odgovara. Možda smatrate da je LLC prikladnije za vas jer je to često fleksibilniji oblik vlasništva, posebno pogodan za manje tvrtke s ograničenim brojem vlasnika.

Ipak, osnivanje vašeg poduzeća donosi važne pravne prednosti. Primarna korist je zaštita osobne imovine od potraživanja vjerovnika i tužbi. Pojedinačni vlasnici i generalni partneri osobno su i zajednički odgovorni za sve obveze poduzeća kao što su zajmovi, obveze prema dobavljačima i pravne presude.

U korporacijama, međutim, dioničari, direktori i službenici obično nisu odgovorni za dugove i obveze svoje tvrtke. Ako je netko osobno uključen u parnicu ili bankrot, imovina poput brodova, automobila i kuća može biti zaštićena.

Također možete jednostavno prenijeti vlasništvo nad tvrtkom na nekog drugog, u cijelosti ili djelomično, ovisno o državi. Na primjer, osoba s korporacijom iz Delawarea može prenijeti vlasništvo nad korporacijom i ne mora podnijeti ili zabilježiti prijenos.

Još jedan čimbenik koji čini uključivanje dobrom odlukom je oporezivanje. U Sjedinjenim Državama korporacije se oporezuju nižom stopom od pojedinaca. Osim nižih poreznih stopa, ne postoje ograničenja u iznosu gubitaka koje korporacija može prenijeti u sljedeće porezne godine.

Također, korporacije imaju mogućnost prikupiti sredstva prodajom vlastitih dionica. Možete lako prikupiti kapital od investitora za svoju korporaciju prodajom svojih dionica. To može biti presudno za širenje i razvoj poslovanja.

Osnivanje korporacije također može značiti trajnost. Na njegovo postojanje ne utječe smrt ili odsutnost dioničara, direktora ili službenika korporacije. U biti vaša korporacija može postojati neograničeno dugo.



Korporacija također ima mogućnost uspostaviti vlastiti kreditni rejting. Bez obzira na osobnu kreditnu ocjenu vlasnika, korporacije stječu vlastitu kreditnu ocjenu i grade zasebnu kreditnu povijest prijavom i korištenjem korporativnog kredita.

Uključivanje se danas može jednostavno izvesti na više načina. Postoje mrežni izvori na kojima možete preuzeti obrasce za osnivanje ili zatražiti da pravna služba dovrši postupak prijave za vas.

U konačnici morate odrediti koji su vaši poslovni ciljevi i odlučiti hoće li vam osnivanje korporacije odgovarati. Uključivanje je danas postalo ključni korak za mnoge nove vlasnike tvrtki koji žele zaštititi sebe i svoje poslovanje.



Dijeljenje osjećaja – s kim?

Kad dijelimo svoje brige i osjećaje, želimo biti shvaćeni, a ne osuđivani. Prepoznavanje ljudi koji mogu uspješno igrati ovu ulogu