HEKLANJE

Prednosti potpuno prirodnih indijskih metoda uljepšavanja: šišanje koncem, nanošenje šećera, tretman kanom, kurkumom

TEMU APP 100 E KUPON

Indija je zemlja poznata po svojim živim bojama, bogatoj kulturi i bezvremenskim tradicijama. Ono što mnogi ne znaju jest da je Indija središte potpuno prirodnih tehnika ljepote koje se koriste već 100 godina. Ispod je prikaz 4 od ovih tradicionalnih metoda ljepote i njihovih prednosti.

Threading je stoljećima stara tehnika uklanjanja dlačica koja se prakticira u Indiji, a popularnost joj brzo raste diljem Sjedinjenih Država. Budući da je 100% prirodan, posebno se preporučuje za osjetljivu kožu. Kozmetičarka uklanja pojedine ili redove neželjenih dlačica uz pomoć niti ili “konca”, a dlačice izvlači folikulom. Konac je bolji od drugih metoda uklanjanja dlačica s lica, uključujući depilaciju voskom, pincetu i britvice. Depilacija voskom nije tako precizna; peče, ljušti se i stvara ožiljke na koži, a ponavljana depilacija voskom na licu (osobito području obrva) može uzrokovati preuranjene bore. Pinceta i britvice često režu kožu i uzrokuju urastanje dlačica. Za razliku od sve 3 navedene metode, threading je precizan, nježan za kožu i zapravo odličan za uklanjanje uraslih dlačica.



Šećeranje je potpuno prirodna metoda uklanjanja neželjenih dlačica, slično kao i depilacija voskom. Ključni sastojci šećernog voska su limun i šećer, od kojih svaki ima svoja korisna svojstva. Limun je poznat po svojim prirodnim adstrigentnim svojstvima i izvrsno je sredstvo za čišćenje. Šećer je prirodni piling za ljepotu, koji oslobađa kožu od mrtvih stanica. Većina klijentica kaže da šećerenje manje boli od tradicionalne depilacije, a crvenilo, ako ga ima, brzo nestane. U šećernom vosku nema apsolutno nikakvih kemikalija, stoga je idealan za osjetljivu kožu.

Kana, također stoljetna tradicija u Indiji, koristi se za izradu zamršenih ručnih umjetničkih dizajna. Pasta od mljevene biljke, prirodno u crvenkasto-smeđoj boji, koristi se za izradu privremenih “tetovaža” koje traju između 1-3 tjedna. U Indiji se kana tradicionalno koristila na ženama prije posebnih prigoda, praznika i vjenčanja. Osim korištenja kane na tijelu (obično rukama i stopalima), kana se također koristila na kosi za bojanje sijede vlasi u crvenkasto-smeđu boju i za dubinsko regeneriranje nesijede kose. Izvrsna je alternativa za trudnice koje žele zadržati svoj izgled, ali ne mogu koristiti jake kemikalije koje se nalaze u uobičajenim setovima za bojanje kose.
Kurkuma je žuti začin koji se koristi u većini indijskih kuhinja. Također se koristio kao ayurvedsko sredstvo za uljepšavanje. Kurkuma ne samo da ima antiseptička i protuupalna svojstva, već i ispravlja hiperpigmentaciju i omekšava kožu. Iz tih razloga, mnoge indijske mladenke koriste tretman kurkumom za pripremu za dan vjenčanja – ostavlja kožu ujednačenom, sjajnom, mekom i podatnom.

Koliki je vaš IQ kose?

Kako njegujete svoju kosu? Koji proizvodi za kosu odgovaraju vama? Ako ne znate, niste sami. Nedavna anketa o njezi kose