HEKLANJE

Koliki je vaš IQ kose?

TEMU APP 100 E KUPON

Kako njegujete svoju kosu? Koji proizvodi za kosu odgovaraju vama? Ako ne znate, niste sami. Nedavna anketa o njezi kose koju je proveo Impulse Research otkrila je da mnoge žene griješe. Evo savjeta koji će vam pomoći da izvučete najviše iz svoje kose:

Njega duge kose



Pedeset i tri posto ispitanih žena ima kosu dužu od ramena, a 55 posto ima istu frizuru više od 12 mjeseci. Kako bi vaša kosa izgledala sjajno i bila zdrava ili ako ste u potrazi za novim stilom, zapamtite ove savjete:

• Stilisti salona Regis preporučuju šišanje za četvrt inča svakih pet tjedana kako bi se spriječilo oštećenje uzrokovano ispucalim vrhovima.

• Rezanje slojeva u dugu kosu daje joj oblik i upravljivost. Dodavanje resa stvara mekoću i definiciju dok pruža više mogućnosti stiliziranja.

• Svijetle i tamne nijanse stvaraju teksturu i dimenziju bez rezanja slojeva.

To je vruće

Iako 75 posto žena koristi alate za oblikovanje kose toplinom poput kovrča i sušila za kosu, samo 16 posto redovito koristi proizvode za toplinsku zaštitu. Proizvodi za toplinsku zaštitu, kao što je Regis designLINE Get It Pressed Flat Iron Spray, sprječavaju oštećenje kose toplinom.

Šezdeset pet posto reklo je da svakodnevno koristi fen. Evo nekoliko stvari na koje trebate obratiti pozornost kod sušila za kosu:



• Ionski sušila za kosu skraćuju vrijeme sušenja kako bi uklonili kovrče i dodali tijelo.

• Hladnija postavka ili “hladni udar” na sušilima za kosu koristi se za postavljanje frizure nakon što je kosa suha.

• Stilisti iz MasterCutsa, obiteljskog salona, preporučuju dodavanje difuzora za poboljšanje kovrča i stvaranje volumena i teksture.



Odaberite proizvod

Pravi proizvod može dodati volumen, postojanost, sjaj ili kovrče. Stilist u salonu usmjerenom na proizvode kao što je Trade Secret može vam pomoći da prepoznate svoj tip kose i pronađete proizvode koji su joj potrebni. Evo nekoliko smjernica:

• Što je vaša kosa teža i grublja, to vaš proizvod mora biti teži. Gel je odličan za podupiranje teške kose, a pomada i vosak odvajaju i definiraju vaš stil.



• Ako imate kosu fine ili srednje teksture, odaberite lagani proizvod. Mousse daje definiciju i podršku te je lakše rješenje za oblikovanje od gela ili pomade.

• Lak za kosu dolazi u različitim jačinama, od fleksibilnog do čvrstog učvršćivanja, i odgovara svakoj frizuri.

• Serumi za sjaj i zaglađivanje daju kosi sjaj dok kontroliraju kovrčanje. Dolaze u različitim težinama tako da postoji formula za sve tipove kose.