HEKLANJE

Prednosti RSS-a u e-trgovini

Really Simple Syndication (RSS) je XML format za distribuciju sadržaja. Vijesti, informacije, poslovne aplikacije i web-dnevnici (blogovi) mogu se objavljivati u RSS-u. Kada se objavi novi članak ili se napravi promjena u aplikaciji, RSS izvori mogu automatski obavijestiti korisnika. Tekst, slike, audio (uključujući podcaste) i video mogu se uključiti u RSS izvore.

RSS kanali vam mogu pomoći da budete u tijeku s novostima, informacijama i postovima na blogu, čineći vas obrazovanijim i produktivnijim, kako na poslu tako i kod kuće. Prema Technoratiju od ožujka 2006., dostupno je više od 30 milijuna RSS izvora. Većina mainstream stranica s vijestima i informacijama objavljuje RSS feedove.



Postoji niz različitih slučajeva upotrebe za RSS budući da se i interni (poslovne aplikacije, blogovi, izvješća) i vanjski (industrijske vijesti, informacije o konkurenciji, blogovi) sadržaji mogu isporučiti kao feedovi. Konkretno, mnoge tvrtke vide prednosti u tome što ne moraju povremeno provjeravati web-stranice radi ključnih ažuriranja ili se probijati kroz promet na listama za distribuciju e-pošte. Uz povećanje znanja i produktivnosti, RSS izvori mogu se također koristiti za praćenje robne marke, kriznu komunikaciju, internu/izvršnu komunikaciju i konkurentsku inteligenciju.

Medijske tvrtke i drugi davatelji sadržaja/informacija, RSS izvori nude čitateljima, posjetiteljima i kupcima prikladan način čitanja i pristupa njihovim informacijama. RSS izvori također se mogu uključiti u web stranice kako bi ponudili personaliziranije i bogatije korisničko iskustvo, ojačali robnu marku i povećali mogućnosti zarade.

Za pregled RSS feedova trebat će vam RSS čitač ili agregator. Dostupan je niz besplatnih ili jeftinih online čitača, čitača za stolna računala, mobilnih uređaja i programa Outlook. Da biste iskoristili RSS za veliki broj korisnika unutar tvrtke, vjerojatno će vam trebati RSS poslužitelj za rješavanje pitanja sigurnosti i skalabilnosti, centralno upravljanje korisnicima i grupama i predstavljanje zajedničkog sučelja. Za agregiranje RSS-a u vanjsku web-stranicu, trebat će vam i rješenje temeljeno na poslužitelju, bilo hostirano ili bazirano na korisniku.

RSS i E-trgovina

Mnogi online trgovci na malo kao što je NewEgg.com koriste RSS feedove kako bi natjerali kupce da se vraćaju. Ako posjetite NewEgg.com, vidjet ćete RSS ikone u blizini proizvoda web-mjesta, s porukama koje korisnicima nude redovita ažuriranja tih proizvoda. Nakon što korisnik označi preferencije za, recimo, LCD monitore ili dnevne akcije, on klikne na ikonu govoreći tvrtki da pošalje upozorenja na njegovu personaliziranu stranicu.

Ako korisnik uputi NewEgg.com da dostavi upozorenja na My Yahoo stranicu, NewEgg.com će poslati upozorenje, obično opis artikla s fotografijom, samo kada ima novi proizvod ili promociju relevantnu za navedene artikle.

Kupci možda neće trošiti energiju na surfanje kroz svu robu kako bi pronašli predmete koji ih zanimaju svaki put kad posjete. Ali RSS je način da se u osnovi pozicionira vrlo relevantan interes ispred potrošača.



Trgovci na malo koji koriste RSS izvore su ispred krivulje, ali ne neopravdano. Još je malo prerano da se ovo široko raširi, ali kao nešto za budućnost, može biti nevjerojatno isplativo i potencijalno vrlo unosno za trgovce.

Ako ste zainteresirani za više informacija o RSS-u za svoju tvrtku, Bizatomic povećava optimizaciju vaše web stranice stvaranjem RSS feedova koji sadrže glavne ključne riječi tražilice i njihovim dodavanjem na vašu web stranicu. Postavljanje feedova “ciljanih na ključne riječi” na vaše web stranice uvelike će povećati vašu sposobnost postizanja optimalne gustoće ključnih riječi. Feed vijesti je bolji od feeda tražilice za SEO jer se feedovi vijesti češće ažuriraju.

TEMU APP 100 E KUPON

Kupnja gitare online

Internet je promijenio mnoge normalne stvari koje radimo u našim životima. Većina ovih promjena odnosi se na način na koji

Umro Dioklecijan, rimski car

3. prosinca 316. godine u Splitu je umro Gaj Aurelije Valerije Dioklecijan, rimski car rodom iz Dalmacije. Dioklecijan je rođen