HEKLANJE

Maksimalni povrat na vaše kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Tijekom posljednjih pet godina došlo je do eksplozije kreditnih kartica koje su specijalizirane za određene pogodnosti; nagradni bodovi, povrat gotovine, prijenosi od 0%, praćenje kredita, popust na benzin, štednja na tržištu novca, itd. Dakle, kako možete dobiti najveći povrat od svoje kartice, osobito kada se njihovi planovi promijene?

(Pod pretpostavkom da nikad, baš nikada nemate saldo na kreditnoj kartici – kamate i potencijalne naknade više će nego potrošiti bilo koju sporednu korist koju kartica može ponuditi.)



Nekad su velika korist bile zračne milje. Da vidimo koliko će to dobro funkcionirati. Prosječna zrakoplovna karta za kartu koja je plaćena zrakoplovnim miljama kreditne kartice iznosi oko 400 USD. A prosječan program zahtijeva 25.000 do 35.000 milja da bi se dobila besplatna karta. Budući da se milje obično skupljaju dolar za dolar, prosječna korist je između 1 i 1,5% onoga što potrošite.

Sad počinjemo imati što uspoređivati. Ako dobijete ponudu za povrat gotovine od 1% kreditnom karticom, bilo bi vam malo bolje da dobijete milje zrakoplovne kompanije. No, po mom mišljenju, brojne kartice koje nude do 5% povrata gotovine najbolja su ponuda, sve dok se fini ispis slaže. Prvo, obično postoje ograničenja za trgovine na koje se primjenjuje 5%. Želite karticu koja primjenjuje 5% na mjesto gdje trošite najveći dio svog mjesečnog prihoda. Industrija kreditnih kartica to naziva ‘svakodnevnom kupnjom’, kao što su namirnice, drogerije i benzin, ali isključuju skladišne klubove. Trebali biste dobiti karticu sa najvećim brojem trgovaca kod kojih obično trošite novac. Ili nabavite karticu određene trgovine za one velike jednokratne kupnje. Na primjer, ako kupujete nove kuhinjske aparate od Searsa, prijavite se i koristite njihovu karticu za kupnju i obično ćete dobiti 10% popusta. Možete ga otkazati kasnije kada stanje bude nula.

Sljedeći problem povrata novca od 5% je godišnji limit. Citi Dividendna kreditna kartica ograničava vašu godišnju zaradu na samo 300 USD. Ako imate velike kupnje, možda ste potrošili 5000 USD na kreditnu karticu u prvom mjesecu i već ste dosegli ograničenje povrata novca. Dakle, pogodite što, prestat ćete koristiti tu karticu i početi koristiti drugu karticu s povratom novca od 5% dok ne potrošite i taj limit. Iskoristite ih i krenite dalje. American Express trenutno ima karticu pod nazivom Blue Cash za veće potrošače. Nudi samo 1% povrata dok ne potrošite 6.500 USD, a zatim vraća 5% povrata dok ne potrošite 50.000 USD. Ali nema ni približno toliko AmEx trgovaca koliko Visa/Mastercard trgovaca. (Opet, AmEx i drugi mogu imati izuzeća poput kupnje u skladišnim klubovima).

Izvući maksimum iz svoje kartice je kao da idete u bitku: možete imati sjajan plan na početku, ali kada vlasnici kartica počnu iskorištavati rupe u zakonu i stvarati neželjene posljedice, kartičarske kuće mijenjaju svoje politike, to se neprestano mijenja. Stoga pročitajte sitna slova prije prijave i izvucite nešto dodatnog novca od kupnje kreditnom karticom ove godine.