HEKLANJE

Što biste trebali znati prije kupnje anuiteta

TEMU APP 100 E KUPON

Amerikanci slušaju mnogo o klimavim izgledima za socijalno osiguranje. U budućnosti će savezni program vjerojatno imati manju ukupnu ulogu u mirovinskim planovima Amerikanaca.

Jedan od načina da se popune praznine u štednom portfelju je staviti novac u anuitete. S anuitetom plaćate premiju u zamjenu za zajamčene isplate prihoda u redovitim intervalima. Najčešće se koristi za potrebe mirovine.



Osnovne vrste anuiteta su indeksirani kapitalom, fiksna stopa i varijabilna. Glavna prednost anuiteta je u tome što jamče beneficije kao što je rast bez poreza, mogućnost izravnog prosljeđivanja novca nasljednicima ili dobrotvornim udrugama i doživotni tok prihoda.

Tijekom proteklih nekoliko godina anuiteti indeksirani kapitalom stekli su veliku popularnost. Nude kamate ili pogodnosti koje su povezane s vanjskom referencom dioničkog kapitala – burzovnim indeksom poput S&P 500, na primjer. Ali dobivate zajamčeni minimalni povrat u zamjenu za ograničeni maksimalni povrat; to jest, dobivate manje pozitivnih, ali i loših strana vašeg ulaganja na burzi. Vaš ravnatelj nikada nije u opasnosti.

S druge strane, fiksni anuiteti jamče kamatnu stopu i deklarirani minimum. Oni su tradicionalno bili najpopularniji anuiteti.

Varijabilni anuiteti pružaju više mogućnosti. Omogućuju vam ulaganje u dionice, obveznice, uzajamne fondove i instrumente tržišta novca.

Ugledne financijske tvrtke, kao što je TrueYield Financial, žele biti sigurni da se investitori osjećaju ugodno kada kupuju anuitete. Evo nekoliko savjeta za potencijalnog investitora.

Ako vam se računi gomilaju i brinete da ćete izgubiti dom, niste sami. Kao što pokazuju rastuće stope ovrhe, tisuće Amerikanaca dotakne se ovrhe svake godine. Ali mnogi bi mogli biti spriječeni ako vlasnici kuća prije potraže pomoć od svoje hipotekarne tvrtke ili putem nove besplatne, povjerljive telefonske linije.

Nažalost, prema nacionalnoj anketi koju je nedavno financirala Zaklada za očuvanje domova, 53 posto američkih vlasnika kuća ne bi kontaktiralo svoju hipotekarnu tvrtku za pomoć ako se suoče s kašnjenjem u plaćanju.



Srećom, mnoge bi se ovrhe mogle spriječiti ako vlasnici kuća nazovu svoju hipotekarnu tvrtku ili Zakladnu besplatnu telefonsku liniju (888) 995-HOPE – čim shvate da bi mogli imati problema s plaćanjem hipoteke. Što dulje vlasnici kuća čekaju da pozovu pomoć, imaju manje opcija.

Ako ste vlasnik kuće čiji dug stalno raste i otkrivate da imate sve više poteškoća s plaćanjem računa, razmislite o poduzimanju sljedeće radnje:

1. Pažljivo pogledajte svoje račune – neotvorene kuverte ili stalno rastuća hrpa računa od komunalnih poduzeća, vaše hipotekarne tvrtke, itd., najizravniji su znakovi da imate problem.



2. Otvorena pisma vaše hipotekarne tvrtke i drugih vjerovnika. Nemojte ignorirati ova pisma.

3. Priznajte da imate problem i posvetite se traženju pomoći. Ako izbjegavate svoju hipotekarnu tvrtku i druge vjerovnike, možete izgubiti svoj dom i oštetiti svoj kredit.

4. Ne preuzimaj to na sebe. Poziv u pomoć. Nazovite svoju hipotekarnu tvrtku da saznate koje su vam mogućnosti.



5. Ako se ne osjećate ugodno nazvati svoju hipotekarnu tvrtku, nazovite Zakladu za očuvanje domova (Homeownership Preservation Foundation) na (888) 995-HOPE da biste dobili besplatne savjete od savjetnika koji rade za neprofitne agencije certificirane od HUD-a.

6. ČUVAJTE SE lažnih agencija za savjetovanje (poslujte samo s agencijama s certifikatom HUD-a), kao i ponuda putem pošte ili telefona koje se čine predobrima da bi bile istinite.

7. Razvijte akcijski plan koji usmjerava vaše resurse na osnovne potrepštine obitelji (sklonište, hrana, zdravstvena njega, osnovne komunalije i prijevoz).

8. NE potpisujte papire koje ne razumijete.

9. Odredite imate li novčani tok za nastavak plaćanja hipoteke ili za refinanciranje vaše trenutne hipoteke. To će vam pomoći da odlučite trebate li prodati svoj dom i pronaći jeftiniji smještaj.

10. Postavite dugoročni cilj izvlačenja i izbjegavanja duga te osiguravanja stabilnog novčanog toka.

Tko je i kada izumio tiple?

Čini nam se da su oni uvijek bili. Zaštitni znakovi, koji se odnose na te predmete, u mnogim slučajevima postali