HEKLANJE

Predujmovi u gotovini kreditnom karticom, koristite ih mudro.

TEMU APP 100 E KUPON

Koristite svoje gotovinske predujmove mudro! Gotovinski predujmovi kreditnim karticama mogu vam pružiti praktičan i trenutni pristup gotovini, ali gotovinske predujmove treba izbjegavati ako je ikako moguće.

Što je gotovinski predujam?



Gotovinski predujam opcija je koju vlasnici kartica mogu koristiti za posuđivanje gotovine u odnosu na svoje trenutno stanje, za razliku od korištenja kartice za materijalnu kupnju. Za većinu korisnika kreditnih kartica, iznos gotovine dostupan za gotovinski predujam mali je postotak njihovog ukupnog kreditnog limita. Izvješća koja izdaje banka obično sadrže dva skupa brojeva: kreditno ograničenje i ograničenje gotovinskog predujma.

Predujmovi u gotovini

Vaša kreditna kartica moćan je alat za upravljanje vašim financijskim životom. Može vam pomoći da povećate vrijednost proizvoda i usluga koje trebate primanjem robe prije plaćanja. Vaša kreditna kartica također može smanjiti potrebu za gotovinom ili čekom na mjestima daleko od kuće, a također vam može omogućiti obavljanje osobnih i profesionalnih poslova putem telefona, pošte ili interneta.

Međutim, kao i svemoćne alate, svoju kreditnu karticu treba pažljivo koristiti. Ovo je posebno važno kada koristite vrhunsku moć vaše kreditne kartice: to je sposobnost da vam odmah da gotovinu u velikim iznosima. Dva najpopularnija načina podizanja gotovine s kreditnih kartica su putem bankomata u vašoj lokalnoj banci ili ispunjavanjem i unovčavanjem dokumenta nalik na ček koji se često prilaže vašem mjesečnom izvodu kreditne kartice. Također možete otići u banku i ispuniti obrasce za primanje novca. Sve te metode omogućit će vam gotovinu koja vam je potrebna, međutim, ako morate dobiti predujam, izbjegavajte korištenje bankomata. Bankomati naplaćuju dodatnu naknadu za
predujmovi. Ovu naknadu naplaćuje financijska institucija koja posjeduje bankomat. Osim toga, svaka metoda ima još jednu veliku zajedničku stvar, a to je da bez obzira na koji način uzmete novac, odmah će vam biti naplaćena kamata na transakciju. Gotovinski predujmovi odmah počinju prikupljati kamate i stoga ne podliježu počeku. Stoga, čak i ako platite saldo svoje kartice u cijelosti kada vam račun stigne, i dalje ćete imati pristup financijskoj naknadi za sve predujmove.

Prošle je godine iznos gotovine posuđen od samo jedne velike kartične tvrtke iznosio više od 104 milijarde dolara. To je povećanje od osam posto u odnosu na prethodnu godinu, a to nam govori da korisnici kreditnih kartica sve više vide jednostavnu upotrebu plastike kao zamjenu za disciplinu korištenja banaka i kreditnih sindikata za posuđivanje.

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice sve su spremnije posuđivati gotovinu. To može biti vrlo vrijedna usluga za njihove kupce. Ali tvrtke koje izdaju kreditne kartice također povećavaju naknade i kamate za gotovinski predujam. Vaš mjesečni izvod daje neke od sitnih slova o tome kako se ti troškovi naplaćuju, ali u većini slučajeva ne govori vam koji su ti troškovi. Ako ne znate, uvijek je dobra ideja nazvati broj korisničke službe na vašem izvodu i pitati. To se ne razlikuje od kupovine najboljih uvjeta zajma među bankama i kreditnim sindikatima prije potpisivanja na isprekidanoj liniji.

Trošak kupnje gotovine



Kada koristite svoju kreditnu karticu za kupnju novih cipela ili najnovijih CD-ova, te proizvode možete zadržati. Možete ih koristiti godinama koje dolaze i platiti za nekoliko mjeseci ako želite. Ali kada svoju kreditnu karticu koristite za gotovinski predujam za plaćanje dnevnih potrepština kao što su namirnice i benzin, platit ćete mnogo više za tu privilegiju. I sve ćete morati vratiti što je brže moguće.

Ako, na primjer, posudite 500 USD od jedne od najvećih tvrtki za kreditne kartice u Sjedinjenim Državama po suvremenim stopama, bit će vam naplaćeno 3. Ako odlučite otplatiti zajam u četiri mjeseca, vaši troškovi u naknadama i kamatama za kupnju 500 USD bit će 35,88 USD ili više od 7 iznosa kredita.

Ali to nije sve. Ako pročitate sitna slova na svom izvodu, saznat ćete da će se u većini slučajeva plaćanja koja izvršite svojoj kartičnoj tvrtki prvo primijeniti na kupnje s nižim kamatama prije nego počnu brisati vaš dug za posuđivanje gotovine s višim kamatama. Na primjer: ako saldo vaše kreditne kartice od 1000 USD uključuje gotovinski predujam od 500 USD, a vraćate samo 200 USD mjesečno, proći će tri mjeseca prije nego što vaša plaćanja počnu pokrivati predujam. To su još tri mjeseca u kojima vam tvrtka koja izdaje kreditne kartice može naplatiti 19,9 APR-a za robu i usluge, naplatiti gotovo 20 do 4 za predujam, ali naplaćuje najmanje 10 USD bez obzira na iznos predujma. Drugi primjer bio bi izdavatelj koji povremeno naplaćuje x, što može brzo progutati sve prednosti gotovinskog predujma. Iskoristite svoj kreditni predujam mudro i posuđujte samo dovoljno gotovine da riješite svoju financijsku obvezu i iskreno se potrudite brzo vratiti svaki gotovinski predujam.



Primjena Pueraria Mirifica

Nadamo se da ćete ovaj članak završiti naučivši barem malo novih informacija. Ako je tako, onda smo obavili svoj posao.