HEKLANJE

Prijenosi stanja kreditne kartice – 0% uvodne ponude

TEMU APP 100 E KUPON

Prijenosi stanja porasli su u popularnosti i važnosti otkako su zajmodavci počeli koristiti nulte postotne kamate na prijenose stanja kako bi privukli potrošače iz drugih tvrtki u svoju.

Uvodne ponude



Ove ponude prijenosa salda od 0% daju klijentu vrlo nisku ili nula posto kamate na bilo koji iznos prenesen s druge kreditne kartice na njih. Ako razmišljate o prijenosu stanja, morate biti svjesni dvije brojke. Prvi je APR na prijenos stanja ili stopa prijenosa stanja. To će vam reći kamate koje će se naplatiti na preneseni iznos i općenito će biti vrlo niske ili besplatne.

Ocijenite Tarts

U stvari, ove uvodne ponude prijenosa stanja su ono što je uzrokovalo uvođenje generacije ‘tartova’. U osnovi, propalica je netko tko će uvijek iznova tražiti ugovor o prijenosu salda od 0% kako bi uštedio novac na otplatama kamata. Oni će nastaviti prenositi stanja i čuvati gotovinu koju su uštedjeli na računima s visokim kamatama. Na čudan način oni zapravo koriste novac banaka kako bi zaradili novac od njih, upravo ono što banke godinama rade klijentima, zarađujući novac od štednje svojih klijenata. No, bankama se nimalo ne sviđaju kamatne tarte te su im objavile rat. Prvi korak, i to vrlo snažan, bilo je uvođenje naknade za prijenos stanja.

Naknada za prijenos stanja

Druga brojka na koju biste trebali obratiti pozornost je naknada za prijenos stanja. Iako vam možda neće biti naplaćeno ništa na saldu nakon što je na novoj kartici, možda će vam se naplatiti naknada da ga tamo dobijete. To je obično prilično nisko, oko dva do tri posto, ali trebali biste toga biti svjesni i platiti samo ako morate i ako doista namjeravate iskoristiti nisku stopu prijenosa stanja.

Trajanje uvodne ponude

Još jedna brojka koja će biti od interesa kada kupujete dobar posao prijenosa stanja bit će duljina trajanja stope prijenosa stanja. Može biti šest ili devet mjeseci, a većina kartica općenito govori o tom razdoblju, ali svakako provjerite, jer ako vam jedna kartica nudi dvanaest mjeseci za jedan posto, a druga šest mjeseci za nula posto, dvanaestomjesečna kartica može biti prikladnija, ovisno o vašim okolnostima, od šestomjesečne kartice, iako ova kartica ima nešto nižu stopu.



Iskoristite najbolju moguću ponudu prijenosa stanja

Ako ste u potrazi za dobrim ugovorom o prijenosu stanja, najvažnija stvar koju trebate učiniti je da se pobrinete da kupujete i date si svaku priliku da pronađete najbolju ponudu koja vam je dostupna. Danas je, koristeći Internet, lakše nego ikad pretraživati među velikim rasponom pružatelja kreditnih kartica i saznati točno što svaki od njih nudi.

Samo malo radeći domaći posao i kupujući uokolo, pružit ćete si najbolju priliku da pronađete karticu koja vam nudi najbolje ponude. A s obzirom da ponude za kupnju variraju u tako velikim iznosima od zajmodavca do zajmodavca, i s obzirom na iznos koji ljudi plaćaju pri plaćanju kreditnom karticom, ključno je da si date svaku priliku da pronađete najbolje dostupne ponude.



Možete slobodno ponovno tiskati ovaj članak sve dok biografija autora i linkovi uživo ostanu netaknuti.