HEKLANJE

Trebate li prijeći na prirodni make-up?

TEMU APP 100 E KUPON

Trebate li prijeći na potpuno prirodnu šminku? Postoji mnogo tvrtki, reklama i “stručnjaka” koji bi vam vjerojatno mogli dati vrlo uvjerljiv argument u svakom slučaju. Dr. Roberta Palestine, koja je specijalizirala dermatologiju na klinici Mayo, izjavila je: “Prirodno nije uvijek bolje. Sintetika nije nužno gora. Otrovni bršljan je prirodan, ali to ga svakako ne čini dobrim… kemikalija je kemikalija, bitan je vaš tip kože.” Zasigurno postoji mnogo tipova kože i možete se kladiti da za svaki tip postoji niz proizvoda za šminkanje za tu vrstu.

Žene koje pate od alergija i koje su bile ograničene u izboru šminke sada imaju više mogućnosti jer sve više tvrtki izlazi s proizvodima koji su nježni za kožu i hipoalergeni. Treba napomenuti da “hipoalergeno” nema medicinsku definiciju, budući da se tek treba utvrditi koji sastojci smanjuju alergene. Dakle, jesu li prirodni make-up proizvodi sve ono što su zamišljeni? Brzi pogled na popis sastojaka reći će potrošaču koji su glavni sastojci na proizvodu jer su navedeni redom prema omjeru volumena. Često će sastojci biti navedeni na pakiranju u kojem je šminka stigla.



Često će žene biti alergične na proizvod, a da toga nisu ni svjesne. Tijekom godina žene se navikavaju na suhu, nadraženu kožu koja dolazi od opetovanog korištenja vrste šminke koju nose u javnosti i na poslu. Žene koje se šminkaju s temeljnom šminkom kako bi ujednačile ton kože lica isušit će i otežati kožu pa je svaki dan sve gore. Žene s osjetljivom kožom trebaju izbjegavati proizvode s mirisima, mineralnim uljima, formaldehidom i alkoholom. Sve će te kemikalije isušiti kožu i izazvati iritaciju.

Kod čestih promjena šminke koža će morati proći kroz razdoblje prilagodbe. Dakle, žene koje razmišljaju o prelasku na prirodnu kozmetiku trebale bi to prihvatiti 100%. Čineći to, koža samo jednom mora proći kroz fazu prilagodbe. Ako razmišljate o promjeni, važno je uzeti u obzir sastojke u proizvodu koji tvrdi da je potpuno prirodan. Prije isprobavanja nove linije šminke malo istražite kako biste vidjeli radi li se o uglednoj tvrtki koja koristi kvalitetne sastojke i stoji li iza proizvoda koje proizvodi. Dakle, trebate li napraviti promjenu? To je stvar osobnog izbora, ali ako mislite da proizvodi koje trenutno koristite utječu na vašu kožu, barem razmislite o tome.

Savjeti za ljepotu za mladenku

Svaka mladenka želi da je njezin mladoženja prihvati ‘takvu kakva jest’, a to uključuje njezinu prirodu, njezin izgled i njezinu