HEKLANJE

Prirodni proizvodi za njegu kože

TEMU APP 100 E KUPON

Kako sve više ljudi postaje svjesno učinka pesticida i sintetičkih sastojaka na naš okoliš i zdravlje, sve je više žena zainteresirano za korištenje prirodnih proizvoda za njegu kože. Uz sve veću potražnju dolaze sve dostupniji prirodni proizvodi za njegu kože koji mogu biti bez kemikalija, potpuno organski ili čak veganski. Procjenjuje se da, tijekom tipičnog tretmana njege kože, ženska koža, kosa i nokti dolaze u kontakt s više od 100 kemikalija, od kojih su mnoge štetne za zdravlje. Tijekom života prosječna će žena pojesti oko četiri kilograma ruža za usne, a ruž za usne može sadržavati katran, aluminij i mnoge druge otrovne ili kancerogene tvari. Stoga su prirodni proizvodi za njegu kože danas sve traženiji, kako raste svijest o zdravlju.

Prirodni proizvodi za njegu kože dostupni su u sljedećim oblicima:



• Kozmetika
• Šamponi i regeneratori
• Sredstva za čišćenje
• Regeneratori kože
• Tonici i hidratatori kože

Tu su i prirodni parfemi, hidratantne kreme i tretmani za kožu. Prirodna i organska kozmetika ne sadrži sintetička bojila, a boja se može dobiti pomoću biljaka i minerala. Obično imaju kraći rok trajanja od konvencionalne kozmetike i treba ih često mijenjati. Prirodna kozmetika dostupna je kao podloge, ruževi za usne, olovke za oči i drugi proizvodi za uljepšavanje. Mnoge prirodne kozmetike koriste proizvode životinjskog podrijetla poput pčelinjeg voska i lanolina, a vegani, oni koji u potpunosti izbjegavaju proizvode životinjskog podrijetla, trebali bi pronaći kozmetiku s biljnim uljima poput palminog i shea maslaca.

Mnogi potrošači prirodnih kozmetičkih proizvoda uživaju u blagodatima aromaterapije uz čišćenje i njegu kože i kose. Aromaterapija je umjetnost utjecanja na osjećaj dobrobiti korištenjem eteričnih ulja iz cvijeća i bilja. Neke mješavine stimuliraju dok druge opuštaju. Mnogi prirodni proizvodi za njegu kože dostupni su u setovima koji uključuju gel za tuširanje, sapun, šampon i regenerator, piling i kolonjsku vodu. Naranča, bergamont i cedar djeluju stimulativno i osvježavaju kožu. Mnogi izvješćuju o osjećaju trnaca nakon korištenja prirodnih proizvoda od citrusa i cedra. Jasmin i Ylang-Ylang umiruju i sprječavaju stres.

Prirodni proizvodi za njegu kože obično se sastoje od baza i eteričnih ulja. Ovisno o proizvodu, baza može biti vosak ili krema od hidratantnih ulja i biljnih maslaca. Nerafinirani shea maslac iz Afrike čest je izbor, a Tamanu s Madagaskara cijenjen je zbog svojih umirujućih svojstava. Najbolja eterična ulja su prešana ekspelerom, što znači da su ekstrahirana bez kemijskih otapala. Baze i ulja kombiniraju se za proizvodnju krema za kožu, sredstava za čišćenje, parfema i ruževa za usne.

Maske za kožu i tretmani su dubinski procesi i zahtijevaju nekoliko vrsta prirodnih proizvoda za njegu kože za cijeli tretman. Maske od blata mogu sadržavati pravo, vitaminima bogato blato ili glinu iz određenih regija svijeta poznatih po proizvodnji hranjivih proizvoda. Masku koja izvlači nečistoće iz kože i pospješuje cirkulaciju obično prati hidratantni sprej. Ružina vodica često se koristi u tu svrhu, zbog svojih hranjivih i hidratantnih svojstava. Koža se čisti pilingom od zgnječenih koštica breskve ili nekog drugog grubog materijala koji skida mrtve stanice. Sredstva za čišćenje koriste se prema tipu kože; oni sa suhom kožom mogu koristiti sredstvo za čišćenje s voćem kao što je avokado ili banana, a oni s masnom kožom ili aknama smatraju da je sredstvo za čišćenje s uljem čajevca vrlo učinkovito. Hidratantna krema upotpunjuje tretman, a sastoji se od ulja biljaka poput kakaovca ili palme koja nježno dodaju vlagu bez začepljenja pora.

Treba biti oprezan pri kupnji prirodnih proizvoda za njegu kože. Mnogi konvencionalni proizvodi za njegu kože tvrde da imaju prirodne sastojke, ali to može značiti da koriste malo biljke ili biljke, a ostalih 95% losiona napravljeno je od kemikalija. Pročitajte etiketu kako biste bili sigurni da su proizvodi koje koristite potpuno prirodni, ako vam je to važno, i surađujte s tvrtkom kojoj vjerujete.