HEKLANJE

Problematična suha koža

TEMU APP 100 E KUPON

Suha koža može biti blagoslov, ali češće je problematična. Oni sa suhom kožom općenito ne moraju brinuti o mrljama, osim o povremenim nepravilnostima koje se pojavljuju zbog hormonalnih promjena ili stresa. Ali suha koža izgleda bez sjaja i ljušti se. I još gore, može naglasiti pojavu finih linija i bora.

Dob i okoliš dva su čimbenika koji pridonose ovom tipu kože. S vremenom, žlijezde lojnice unutar sloja dermisa usporavaju proizvodnju sebuma, prirodnog ovlaživača tijela. Sposobnost kože da zadrži vlagu također se smanjuje kako starimo. To je uzrokovano raspadom unutarstaničnog matriksa, sloja kolagena i elastina koji pomaže držati tkivo kože zajedno. Kada se ovaj sloj počne raspadati, koži postaje teže zadržati vlagu. Kako vlaga izlazi, koža postaje suša.



Drugi uzroci suhe kože uključuju suhe, vjetrovite i suhe klime. Korištenje jakih sapuna i deterdženata te previše nezaštićenog izlaganja štetnim sunčevim zrakama također mogu negativno utjecati na kožu. Genetika također igra ulogu.

Kako da znam da imam suhu kožu?

Prvo razmislite gdje živite. Vjetrovita područja i područja s niskom vlagom uzrokuju suhoću skidanjem prirodnih ulja s kože. Život u područjima gdje su zime hladne također uzrokuje probleme s kožom. Čak i ako ne provodite puno vremena vani, unutarnji grijači, kao i klima uređaji u vrućim, suhim klimama mogu oduzeti vlagu iz zraka i uzrokovati suhu kožu.

Vidljivi pokazatelji suhe kože uključuju kožu koja se lako peruta. Osim toga, suha koža često izgleda zategnuto i zategnuto jer su otvori pora vrlo maleni. Ako još ne vidite ove znakovite znakove suhe kože, ali ste u srednjim godinama ili se približavate, vrijeme je da počnete tražiti.

Njega suhe kože

Ako imate suhu kožu, pravilna njega podrazumijeva zadržavanje što više vlage. Jedan od načina je izbjegavanje proizvoda koji sadrže alkohol jer alkohol isušuje. Preporučeni sastojci za suhu kožu uključuju alfa hidroksi, mliječne kiseline, naftu, lanolin i glicerin pa odvojite vrijeme za čitanje etiketa proizvoda.

Suha koža neće uvijek osjećati kao da je treba očistiti, ali treba, dva puta dnevno, ujutro i navečer. Koristeći nježno sredstvo za čišćenje posebno za suhu kožu, očistite toplom, a ne vrućom vodom. Završite hladnim ispiranjem. Nikada nije dobra ideja koristiti vruću vodu za čišćenje bilo koje vrste kože ili kupanje u kadi jer ćete na taj način samo skinuti prirodna ulja s kože.



Nakon pranja kožu osušite tapkanjem mekim ručnikom. Zatim nanesite laganu hidratantnu kremu. Oni koji sadrže vitamin E izvrstan su izbor. Ako se šminkate, birajte pudere koji sadrže gore navedene hidratantne sastojke.

Pomozite da koža ostane hidratizirana pijenjem vode i povećanjem konzumacije hrane s visokim sadržajem vode kao što su krastavci i lubenica. Većina voća i povrća izvrsna je hidratantna hrana te su izvrsni izvori važnih vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa. Antioksidansi su ključni u održavanju unutarstaničnog matriksa kože.

8 koraka do Facebook avanture

Nekoć društvena platforma za studente, stranica s 40 milijuna aktivnih članova facebook najnovija je krilatica u marketingu društvenih medija. Međutim,