HEKLANJE

Promjena karijere – 5 savjeta koji će vam pomoći da napravite taj korak!

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li uspješni u odabranoj karijeri, ali se pitate jeste li zapravo odabrali pravu karijeru? Jeste li proveli godine stječući kvalifikacije, naporno radili na promaknuću i uspinjali se na korporativnoj ljestvici samo da biste otkrili da je nasuprot pogrešnog zida? Osjećate li sada da ne možete ili ne biste trebali promijeniti karijeru ili se preseliti iz svoje specifične industrije – ali znate da biste voljeli pronaći svoj idealan posao?

Evo mojih 5 najboljih savjeta koji će vam pomoći da razmislite o pozitivnim promjenama.



1. Odredite svoje prenosive vještine. Shvatite da imate prenosive vještine. Vaše tehničke vještine mogu biti specijalizirane, poput imovinskog prava ili planiranja poreza na nasljedstvo, no imat ćete čitav niz sposobnosti i talenata. Stoga istražite ove vještine – sjetite se zadatka ili zadatka u kojem ste uživali i s kojim ste se uspješno nosili te navedite vještine koje ste koristili. To može uključivati slušanje, uspostavljanje odnosa s vašim klijentom, analiziranje, sagledavanje velike slike, pronalaženje najboljeg rješenja, poštivanje rokova, upravljanje timom, učinkovitu komunikaciju… i tako dalje.

2. Razmislite tko želite biti. Ne radi se samo o tome što želite raditi. Tko želite biti i kako to najbolje izraziti?

3. Izložite prepreke. Što vas sprječava da napravite promjene? To bi mogao biti strah od nepoznatog ili implikacije novca – u kojem slučaju, što možete učiniti da smanjite te rizike? Ili se možete osjećati vezanim svojim kvalifikacijama. Možda mislite da zbog toga što ste studirali za diplomu, a zatim proveli još pet godina stječući profesionalnu kvalifikaciju, ne biste trebali napustiti svoju određenu industriju. Je li to istina?

4. Razmislite kako se želite osjećati. Kako se trenutno osjećate na svom sadašnjem poslu? Je li vaš posao zadovoljavajući i ispunjava? Kako biste se osjećali da znate koji bi posao bio idealan za vas, da radite smislen posao koji kombinira vaše talente, vještine i težnje?

5. Budite otvoreni za mogućnosti. Što biste voljeli raditi? Sljedeća dva tjedna pogledajte neke oglase za posao i web stranice i zabilježite sve što vam se sviđa, zatim pregledajte svoje bilješke i vidite postoji li tema koja vas snažno privlači. Istražite i vidite kamo vodi!

“Nađite posao koji volite i dodajte pet dana svakom tjednu.” ~ H. Jackson Brown, Jr.

Autorska prava Jackie Fletcher 2006



Računovodstvo za kućne tvrtke

Kućna poduzeća su još uvijek poduzeća i kao takva financijsko računovodstvo je potrebno iz nekoliko razloga. Porezi su jedan od

Novčani predujmovi u trgovini

Na tržištu su dostupne mnoge vrste gotovinskih predujmova. Ovi predujmovi su osmišljeni kako bi pojedincima omogućili da plaćaju svoje račune