HEKLANJE

Provjerite ove provjerene činjenice

TEMU APP 100 E KUPON

Tekući računi su se promijenili i možda ćete htjeti provesti neko vrijeme provjeravajući promjene i kako one utječu na vas.

Za početak, čekovi se ovih dana obrađuju brže. To znači da kada napišete ček, novac može biti skinut s vašeg računa prije. Kako biste izbjegli odbijene čekove, provjerite imate li dovoljno novca na svom računu u trenutku kada ispisujete ček. Naknada za odbijeni ček mogla bi vas stajati 25 USD po čeku ili više.



Evo nekih drugih promjena na koje biste trebali obratiti pozornost:

• Neki od vaših čekova mogu se pretvoriti u elektroničke prijenose sredstava s vašeg računa, što se zove elektronička konverzija čekova. Vaš je ček sada poput zaduženja i novac bi mogao prije izaći s vašeg računa. Ako ne želite da se čekovi koje ispisujete za plaćanje računa pretvaraju, obratite se svojim vjerovnicima da saznate kako se isključiti. Ako trebate kopiju čeka koji je konvertiran, morat ćete se obratiti svojoj banci, koja će zatim kontaktirati vjerovnika koji je konvertirao vaš ček.

• Neki od vaših čekova mogu se obraditi kao ček (umjesto da budu pretvoreni), ali banke mogu elektronički razmjenjivati podatke o plaćanju. Banke to čine stvaranjem “zamjenskih čekova”. Zamjenski čekovi su posebne papirnate kopije prednje i stražnje strane originalnog čeka. Kada banke koriste zamjenske čekove, novac može prije izaći s vašeg računa.

• Stavke navedene na izvodu vašeg tekućeg računa mogu se razlikovati jedna od druge. Neke stavke mogu biti navedene prema broju čeka, a druge prema nazivu tvrtke kojoj ste platili. Uvijek pregledajte sve troškove navedene na izvodima računa kako biste bili sigurni da odgovaraju vašim računima ili evidenciji.

Ako imate pitanja o tome kako se obrađuju vaši čekovi, obratite se svojoj banci, štedno-kreditnoj ili kreditnoj uniji.

Imajte na umu da ste prema saveznom zakonu zaštićeni od pogrešaka na svom računu kada se koriste elektronički prijenosi sredstava. Ali morate čitati svoje bankovne izvode svakog mjeseca ili ići na internet kako biste provjerili transakcije na svom računu. Morate obavijestiti svoju banku čim uočite pogrešku.

Upravljanje novcem 101

Upravljanje novcem velik je zadatak. Ali ako želiš proći u ovom svijetu, to je nešto što moraš učiniti. Za neke

Lusteri i svjetiljke

Kukičane nijanse za lustere i svjetiljke predstavljaju izvanredan način da unesete boemsku eleganciju u svoj dom. Ova tehnika omogućuje vam