HEKLANJE

Račun kreditne kartice – budite pametni s njim

TEMU APP 100 E KUPON

U društvu u kojem danas živimo sve je teže upravljati bez računa kreditne kartice. Rečeno nam je da je to najsigurniji način kupnje stvari putem interneta ili u inozemstvu jer su kupnje često pokrivene osiguranjem. Možemo ga koristiti za upravljanje našim proračunima jer postoji nekoliko tjedana između kupnje robe i naplate kamata na naše kupnje.

Stalno smo bombardirani reklamama koje nam govore da je jedan određeni račun kreditne kartice bolji od drugog. Broj različitih dostupnih kartica je zbunjujući. Svi oni imaju prednosti i, ako se koriste mudro, zgodan su dodatak vašim bankarskim uslugama.



Kažem “mudro” s oprezom. Lako je zaboraviti koliko trošite na kreditnu karticu, a zatim otkriti da ne možete vratiti cijeli iznos kad stigne izvod. Problem je u tome što što se više zadužujete, to je teže vratiti, što s kamatama i zaštitnim iznosima kartice povrh stanja. Neki računi kreditnih kartica naplaćuju godišnju naknadu samo za njihovo korištenje! Stoga je najbolje da ga vratite što je brže moguće.

Ako ste dovoljno organizirani, pronađite kartu koja vam najviše odgovara. Neki vraćaju gotovinu kada kupujete robu ili, ako puno putujete, dat će vam zračne milje. Baš kao i bilo što drugo, tvrtke koje upravljaju računima kreditnih kartica pokušavaju vas navesti na kupnju pomoću njihove kartice – stoga neka to radi za vas! Važno je provjeriti i dodatne troškove, kao i kamatnu stopu. Nema puno smisla koristiti svoju kreditnu karticu i otplaćivati je u cijelosti kada stigne izvod da bi se otkrilo da vam naplaćuju dodatne iznose samo za tu privilegiju. To znači da plaćate više za robu koju ste vjerojatno mogli platiti odmah.

Prije ne tako mnogo godina jedina kreditna kartica koja vam je bila dostupna bila je ona koju je nudila vaša banka. Jedina druga opcija bile su American Express ili Diners Club, koje su kartice za plaćanje na kojima se svaki mjesec u cijelosti mora otplaćivati ostatak. Iako se nekako čini sigurnije koristiti karticu koju nudi vaša banka, pogledajte prednosti i možda ćete otkriti da neki drugi računi kreditnih kartica nude bolje kamatne stope, niže ili nikakve naknade i zaštitu potrošača. Trebao bih samo dodati u ovom trenutku da u Ujedinjenom Kraljevstvu Zakon o prodaji robe štiti kupca od većine problema u vezi s robom s greškom. Unatoč tome, imati težinu velike kartične tvrtke koja istražuje vaš zahtjev može biti izrazita prednost.

Ako redovito kupujete robu online, možda bi bilo dobro pronaći račun kreditne kartice koji nudi jamstvo za online prijevaru. To vas štiti od neovlaštenih terećenja vaše kartice kao rezultat korištenja vaše kartice online. Uz izvješće o povećanju ove vrste kriminala, mogli biste otkriti da se ova zaštita itekako isplati.

Budući da dobavljačima sada postaje lakše i lakše otvoriti račune za obradu kreditnih kartica, možete biti sigurni da ćete još neko vrijeme trebati račun za kreditne kartice.