HEKLANJE

Razvod i dug na kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Zaštitite svoju dobru kreditnu sposobnost – Vaš razvod vas ne oslobađa zajedničkog duga po kreditnoj kartici koji ste možda imali dok ste bili u braku. Vi ste odgovorni za zajedničke račune svih kreditnih kartica koje možda imate, zajedno s kreditima za automobile i hipotekama na nekretnine. Čak i ako sudac za razvod naloži vašem bivšem supružniku da plati određeni račun kreditne kartice, vi ste i dalje zakonski odgovorni osigurati da taj račun bude plaćen. Ako ne, vaš kredit može biti uništen.

Banka, izdavatelj kreditne kartice, hipotekarna tvrtka ili druga kreditna poduzeća kod kojih imate kredit također imaju zakonsko pravo prijaviti sve negativne informacije kreditnom uredu ako vaš bivši kasni s plaćanjem na zajedničkom računu koji možda imate. Ako vaš bivši odluči da on ili ona uopće ne želi platiti račun, vjerojatno ćete morati platiti ili se mogu poduzeti mjere da se dug isplati.



Sve dok ne odvojite svoje račune, ne možete si priuštiti da propustite uplatu na svojim računima kako biste izbjegli prijavljivanje kreditnim uredima. Pošaljite barem minimalne dospjele uplate na sve zajedničke račune dok se ne razdvoje. Jedno propušteno plaćanje može imati negativan učinak na vaše kreditno izvješće ponekad i do 7 godina. Ne pokušavajte se zadužiti, igrajte po pravilima i izvršite sva plaćanja s barem minimalnim iznosom duga.

Ako ste se nedavno razveli – ili razmišljate o tome – možda biste trebali pobliže promotriti probleme koji uključuju kredit. Razumijevanje različitih vrsta kreditnih računa otvorenih tijekom braka može pomoći u rasvjetljavanju potencijalnih prednosti i zamki svakog od njih.

Ako razmišljate o razvodu ili rastavi, obratite posebnu pozornost na stanje svih kreditnih računa koje možda imate. Ako tijekom tog vremena imate zajedničke račune, važno je redovito plaćati kako vaš kredit ne bi patio od razvoda. Sve dok postoji nepodmireno stanje na zajedničkom računu, vi i vaš suprug i dalje ste odgovorni za ovo plaćanje.

Ako se razvedete, možda biste trebali zatvoriti zajedničke račune ili račune na kojima je vaš bivši supružnik bio ovlašteni korisnik. Ili zatražite od vjerovnika da te račune pretvori u pojedinačne račune.

Najlakši način da saznate kakve dugove imate vi i vaš supružnik je dobiti kreditno izvješće. Kreditna izvješća su poput vremena. Svi pričaju o njima, ali samo tri tvrtke doista rade nešto kako bi ih proizvele:

Equifax. Equifax Credit Information Services, Wildwood Plaza, Suite 500, Marietta, GA 30067. 800-685-1111.
Experian (bivši TRW). Centar za pomoć potrošačima, PO Box 749029, Dallas, TX 75374. 800-392-1122.
Trans Union. 760 Sproul Road, Springfield, PA 19064. 800 916-8800.

Odabir salona za tetoviranje

Kada razmišljate o tetoviranju, važno je malo istražiti salon za tetoviranje prije nego što ga odlučite angažirati. Postoji nekoliko pitanja

Osveta električnog automobila

“Osveta električnog automobila” predstavlja nedavni povratak električnih vozila gledan očima četvorice pionira u njihovom razvoju. Redatelj Chris Paine (“Tko je

Ani mat Humor

Mnoga su djeca očarana i oduševljena animiranim humorom koji pronalaze u svojim jutarnjim crtićima. Divne ludorije animiranih likova na televizijskom