HEKLANJE

Revnost za izbjeljivanje kože – borba protiv crnog enzima

TEMU APP 100 E KUPON

Znate li koji je najveći neprijatelj prirodne čistoće kože? Odgovor je jednostavan: crni enzimi.

Znate li da je azijska koža sklonija tamnim mrljama? Boja kože određena je količinom prisutnog pigmenta (ili melanina). Azijska koža sadrži heterogenu mješavinu 2 vrste melanina – feomelanina i eumelanina – što dovodi do pigmentacijskih nepravilnosti kao što su tamne mrlje i povećana osjetljivost na sunčevu svjetlost.



Tijekom proteklih godina, estetske tvrtke i medicinski stručnjaci uvode brojne inovacije za izbjeljivanje kože na potrošačko tržište, u rasponu od vrhunskih nišnih tretmana do povoljnih rješenja za izbjeljivanje kože, a sva obećavaju postizanje željenog rezultata posvjetljivanja na vašoj koži, do dati vam onu lijepu svijetlu kožu koju ste oduvijek željeli.

Što se tiče mode, birate ono što vam pristaje. S tako velikim izborom dostupnih opcija za izbjeljivanje kože, kako odlučiti koje je stvarno učinkovito rješenje za izbjeljivanje kože koje će vam odgovarati? Pametni potrošači znat će da nije dovoljno samo odabrati najbolji proizvod/tretman za izbjeljivanje kože, već morate odabrati proizvod/tretman za izbjeljivanje kože koji vama najbolje odgovara.

Potrošači mogu razmotriti sljedeće smjernice kada traže lijek za izbjeljivanje kože ili su već usred tečaja izbjeljivanja kože:

1. Identificirajte svoj problem

– Postoje mnoge vrste pigmentacije lica. Najčešći tipovi su pjege, solarne lentigine (ili staračke pjege), melazma i Horijev nevus. Mnogi imaju genetsku osnovu, iako čimbenici poput sunčeve svjetlosti, starenja i hormona također igraju važnu ulogu. Prepoznavanjem izvora vašeg problema, znat ćete kako odabrati proizvod/tretman koji će vam pomoći da ga riješite.

2. Imajte osnovno znanje o sastojcima za izbjeljivanje kože

– Svaka tvrtka ima svoje specijalizirane sastojke za izbjeljivanje kože koji su odgovorni za postizanje tog čuda na vašoj koži. Ali kako znate da će neki od ovih gotovo nepoznatih sastojaka biti uspješni? Pametan potrošač ne bi trebao otići do šaltera i uzeti zdravo za gotovo ono što prodavač kaže tijekom tih 10 – 20 minuta prodajnog razgovora. Umjesto toga, poslušajte prodavača, odmaknite se, napravite jednostavno istraživanje o sastojcima ili razgovarajte sa svojim dermatologom kako biste vidjeli hoće li ovaj proizvod za izbjeljivanje kože biti koristan u rješavanju vašeg problema. Nema smisla kupovati proizvod čiji je jedini učinak hidratizirati i pružiti vašoj koži UV zaštitu kada je ono što vam zapravo treba proizvod koji može posvijetliti melazmu.



3. Budite odgovoran potrošač

– Općenito govoreći, moguće je spriječiti/smanjiti pigmentaciju kože jer mnoge vrste pigmentacija inducira i pogoršava sunčeva svjetlost, stoga odgovarajući proizvod i dostatna zaštita od sunca mogu odgoditi pojavu pigmentacije kože ili poboljšati izgled. Korištenje proizvoda za posvjetljivanje kože može pomoći u poboljšanju pigmentacije, ali redovita uporaba kreme za sunčanje i aktivno izbjegavanje sunca također su obavezni i treba ih pristupiti odgovorno.

4. Imajte na umu da svaki proizvod/tretman ne djeluje za svakoga



– Lokalni proizvodi za posvjetljivanje kože učinkoviti su kod melazme. Međutim, laserska terapija ne djeluje dobro na melazmu. Zapravo, laser ponekad može uzrokovati privremeno tamnjenje (postupalna hiperpigmentacija), koje može trajati nekoliko mjeseci. S druge strane, laserska terapija učinkovita je kod pigmentacija kao što su pjege, solarni lentigin i Horijev nevus.

5. Po potrebi razgovarajte s liječnikom

– Osim sunčeve svjetlosti, određene vrste pigmentacije – posebno melazmu i Horijev nevus – mogu potaknuti i pogoršati hormonski čimbenici, na primjer tijekom trudnoće, uzimanja oralnih kontraceptiva ili nadomjesnih hormona. U takvim slučajevima lokalni proizvodi za izbjeljivanje kože neće moći učinkovito riješiti probleme. Umjesto da skakućete s jednog proizvoda na drugi i izlažete svoju kožu daljnjim oštećenjima, razgovarajte s liječnikom koji će vam savjetovati odgovarajuće mogućnosti liječenja. Riješite problem kada je u ranoj fazi, a ne kada izmakne kontroli.