HEKLANJE

Odabir i nanošenje savršene podloge za šminku

TEMU APP 100 E KUPON

Lijepa šminka zahtijeva savršenu podlogu za šminku.

Podloga stvara prazno platno na licu kojem se dodaju boje: sjenilo, rumenilo i ruž za usne. To je također agent za postavljanje. Također je sredstvo za učvršćivanje ovih proizvoda i djeluje kao barijera između boje i vlastitih prirodnih ulja kože, koja bi inače otopila šminku. Ali budući da pokriva najveće područje lica, puder se mora besprijekorno stopiti s kožom.
Podloge za šminku za različite tipove kože
Prije kupnje novog pudera postoje dva područja zabrinutosti kojima se treba pozabaviti.
Prvo, puder mora odgovarati vašem tipu kože.



Masna koža; Za masnu kožu koja je sklona sjaju, formulacija bez ulja spriječit će stvaranje viška masnoće, a većina sadrži dodatne čestice pudera koje isušuju proizvedenu masnoću.

normalna koža; Normalna koža može podnijeti gotovo bilo koju formulaciju, ali tekućina će dati dovoljno prekrivanja bez da izgleda zgusnuto ili teško. Suha koža treba podlogu za šminku s dodatnim ovlaživačima kako bi ostala gipka i kako bi se spriječilo da koža upije šminku. Kremasta formulacija make-upa će trajati dulje i također će hidratizirati.
Boje temelja
Najbolje vrijeme za odabir boje je kada je vaša koža najprirodnije nijanse. Dakle, nakon praznika ili jutarnje nanošenje samotamnjenja nije najbolje vrijeme. Najbolje mjesto za isprobavanje šminke je na liniji čeljusti.
U osnovi, temeljna boja spada u dvije kategorije;
• Temeljne baze sa žutim tonovima
• Temeljne baze s biranim tonovima
Najčešći tipovi kože žutog tona su azijski, žućkasti i crni, dok svijetla koža općenito ima ružičaste tonove. Važno je odabrati podlogu koja odgovara podlozi vaše kože, inače se šminka neće dobro stopiti, kako god je nanijeli.
Nanošenje podloga za šminku
Masna koža; Kod masne kože nanošenje formula bez ulja mora biti brzo jer se brzo suše. Najbolji način je korištenje čistih prstiju za nanošenje male boje na područja kojima je najviše potrebna pokrivenost; jednostavno radite svako područje dok lice ne bude gotovo.

normalna koža; Za normalnu kožu, odabir tekućeg pudera u obliku kreme ili pudera može promijeniti koliko vremena ćete potrošiti na nanošenje. Kremu u prahu najbolje je nanositi spužvicom, počevši od sredine lica prema van; gotovo je za nekoliko trenutaka. Tekuća podloga izgleda prirodnije nanesena četkom za podlogu. Ponovno krenite četkom prema van, pazeći da koristite manje oko očiju. Puder ili mineralnu podlogu za šminku treba nanositi velikim kistom za puder; iako neće pružiti istu razinu prekrivanja kao tekućina, odlična je šminka za one koji su u stisci s vremenom.

Suha koža; Za suhu kožu, kremasta podloga dobro se kreće po licu, a malo je dovoljno. Suha koža obično ima malo mrlja, stoga se usredotočite na područja koja trebaju prekriti, a jasna područja ostavite gola: zato je odabir prave boje vitalan.